Pas på bøder i dag, hvis du har elektronisk p-skive

Det kan blive dyrt at parkere søndag, hvis den elektroniske p-skive ikke har opdaget, at vi er gået over til vintertid.

Tjek lige for en sikkerheds skyld, om din elektroniske p-skive er indstillet korrekt. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

- Hvis du har en elektronisk skive i bilen, så husk at tjekke, om den er stillet om til vintertid.

Den advarsel kan man læse flere steder på Facebook og på nettet i forbindelse med, at uret natten til søndag blev stillet en time tilbage.

Læs også Rådhusuret i Aarhus indstilles af teknologi - sådan er det ikke i København

Blandt andre har et supermarked i Trøjborg centret bragt servicemeddelelsen til sine kunder, så de ikke får bøder i p-kælderen under butikken.

- Jeg ved selv, hvor træls det kan være. Jeg har selv en elektronisk p-skive, og på det her tidspunkt sidste år virkede den ikke, og jeg fik en bøde, siger Nichlas Møller, der er købmand i Løvbjerg Trøjborg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor tænkte han, at han hellere måtte hjælpe kunderne med at undgå samme uheldige situation i år.

- Det kan jo gøre over 700 kroners forskel, og vi ved jo alle sammen, at en p-bøde nærmest er noget af det værste, der kan ske, siger Nichlas Møller.

Købmanden har i øvrigt husket at tjekke, at hans egen virker i år.

Forskel på modellerne

Ikke alle typer af elektroniske p-skiver opfører sig ens, når vi går over til vintertid eller sommertid. Men de fleste kan godt finde ud af det, hvis man hjælper dem lidt på vej.

- De er afhængige af, at man i sin tid har indstillet datoen rigtigt, siger Dennis Lange, der er juridisk konsulent hos FDM.

Det er meget nemt at indstille tiden, men når man kommer til at skulle indstille datoen, så der er enormt mange ekstra knapper, man skal trykke på.

Jan Sturm, pressechef, Autobutler

Derfor anbefaler FDM, at man tjekker efter, selvom man har en elektronisk p-skive, der burde indstille sig selv.

Ifølge Autobutler, der en værkstedsportal, oplever værkstederne, at hver anden bil med en elektronisk p-skive ikke indstillet datoen korrekt.

Læs også Efter massevis af knuste bilruder: Nu er der godt nyt fra politiet

- Det er, fordi det er besværligt at gøre. Det er meget nemt at indstille tiden, men når man kommer til at skulle indstille datoen, så der er enormt mange ekstra knapper, man skal trykke på, siger Jan Sturm, der er pressechef hos Autobutler.

Autobutler fortæller, at der findes enkelte modeller på markedet, der automatisk synkroniserer tiden med atomuret i Frankrig, ligesom der kan være nogle varianter på markedet, hvor strømmen kommer fra solen, og p-skiven ikke selv kan stille om til vintertid.

Er man i tvivl om, hvilken model man har siddende i forruden, så kan det findes i brugsanvisningen, lyder det.