Øksemand: Jeg ville ikke slå tegner ihjel

Det var slet ikke hensigten at slå Kurt Westergaard ihjel, lyder forklaringen fra somalier efter angrebet på den århusianske tegner.

Det var slet ikke hensigten at slå tegneren Kurt Westergaard ihjel, da en 28-årig somalier fredag aften trængte ind i tegnerens hjem med kniv og økse. Sådan lyder forklaringen fra den sigtede somalier, efter at han nu har holdt sit første møde med sin forsvarsadvokat, Niels Christian Strauss.Det skriver jp.dk.

Den 28-årige er både sigtet for drabsforsøg mod Kurt Westergaard og den politibetjent, som skød somalieren efter den dramatiske aften i Viby ved Århus.

- Jeg er mødtes med min klient, og vi har drøftet tingene igennem. Resultatet er, at han fortsat nægter sig skyldig. I og med at han nægter sig skyldig, fastholder han også, at det ikke har været hans hensigt at slå Kurt Westergaard ihjel, siger advokat Niels Christian Strauss til jp.dk.

Advokaten ønsker ikke at uddybe, hvad hans klient så lavede i Kurt Westergaards hjem med en økse. Den 28-årige somalier nægtede sig også skyldig i anklagerne i byretten i Århus lørdag, da han blev varetægtsfængslet i fire uger. Han har også nægtet at lade sig afhøre. Politiet undersøger for øjeblikket, om man kan udvide sagen fra mordforsøg til også at omfatte straffelovens terrorbestemmelse.

»Det næste skridt ligger hos politiet og den videre efterforskning. Derefter skal vi tage stilling til, om min klient ønsker at afgive forklaring til politiet,« siger Niels Christian Strauss til jp.dk.
Advokaten siger, at det ikke er unaturligt, at den sigtede ikke vil lade sig afhøre:

»Vi har kun fået ganske få rapporter om sagen, og man skal naturligvis også have forberedt sig ordentligt, siger Niels Christian Strauss.

Tegneren Kurt Westergaard undrer sig over, at somalieren bedyrer sin uskyld.

- Så kan jeg vel spørge, hvorfor han smadrede min rude i stedet for at ringe på døren, som andre gør. Jeg forstår heller ikke, hvorfor han forsøgte at smadre mit sikrede rum med en økse, mens han råbte trusler. Det er jo lidt mærkeligt, siger Kurt Westergaard til jp.dk.

<i>Kilde: Jyllands-Posten</i>