Nyd torsdagen: Bliver meget lun for årstiden

Vinden fra syd bærer lun luft med sig og torsdag kan vi derfor gå op til 15 grader.

01:12

Video: Vejrudsigten for Østjylland byder på en lun torsdag og fredag efterfulgt af blæsevejr og byger i weekenden. Video: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Lad bare hue og vanter ligge derhjemme. Torsdag bliver meget lun for årstiden. 

- Vinden kommer fra syd og tager varm luft med op over landet. Med denne her vind, kan vi godt komme op på 15-16 grader. Det er meget lunt for årstiden, fortæller Per Christiansen, der er vejrvært ved TV2 Vejret. 

Læs også To plejehjem lukker, et nyt bliver bygget og skatten stiger

- Torsdag bliver overordnet en gråvejrsdag og morgenstunden kan blive med noget regndrypperi, men bliver der huller i skyerne, så bliver det rigtig pænt.

Blæsevejr og regn venter os i weekenden. Mandag falder temperaturen og det bliver køligt. 

Regn og rusk forude

Det gælder imidlertid om at nyde det milde vejr, for allerede fredag eftermiddag går det løs med optakten til et voldsomt blæsevejr, som rammer landet natten til lørdag. 

- Fredag begynder rigtig pænt, men så blæser det op og skyer til og så har vi balladen hen over weekenden med masser af blæst og regnbyger, forklarer Per Christiansen.  

- Det er især natten til lørdag, hvor det kommer til at blæse, ser det ud til. Hele lørdagen bliver blæsende med masser af regn. Søndag får vi et nyt blæsevejr og byger.

Læs også Værste storm i tre år kan ramme Danmark

Alt i alt er der en vaske ægte omgang efterårs rusk og regn forude. 

- Søndag bliver også en trist omgang og når vi så har overstået weekenden, går det ned ad bakke, smiler Per Christiansen.

- De første dage i næste uge ser relativt kølige ud