Ledig i mere end fire år: Så stor forskel er der i kommunerne

Nye tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at der er store udsving fra kommune til kommune i Østjylland, når det gælder langtidsledige

Foto: Claus Fisker - Scanpix

Hvis du er uden arbejde og bor i Norddjurs Kommune, så er der større chance for, at du har været på kontanthjælp i mere end fire år, end hvis du eksempelvis var bosat i Favrskov.

Det viser de nyeste tal fra Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM, som Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda har analyseret og lavet beregninger ud fra. 

Så mange procent har været ledig i mere end fire år 

Norddjurs:  26,6 procent
Aarhus: 26,0 procent
Randers: 25,1 procent
Horsens: 25,0 procent
Silkeborg: 22,5 procent
Syddjurs: 20,8 procent
Skanderborg: 18,6 procent
Odder: 12,8 procent
Favrskov: 12,1 procent

Der er ingen tal for Samsø.

Kilde: Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM.

I Norddjurs Kommune har 26,6 procent af kontanthjælpsmodtagerne gået hjemme i fire år eller mere. Det svarer til mere end hver fjerde.

Længere syd på i Favrskov og Odder er andelen langt lavere. Her er det kun henholdsvis 12,1 og 12,8 procent, hvilket svarer til omkring hver ottende. 

Læs også Forsøg bliver permanent: Unge med hjerneskade får støtte

Analysen viser altså store forskelle kommunerne imellem - og det kan der være en grund til: 

- Når kommuner med nogenlunde samme udfordringer klarer sig vidt forskelligt, når det kommer til at sætte kontanthjælpsmodtagere i beskæftigelse, indikerer det, at kommunernes tilgang til opgaven er af væsentlig betydning for succes, lyder det i analysen fra Dansk Arbejdsgiverforening. 

Læs også Kommunen hjalp Anne-Mette fra kontanthjælp til egen butik

Personerne i analysen har alle været på enten kontanthjælps- eller uddannelseshjælp eller fået integrationsydelse. De er alle i kategorien langtidsledige og har været på kontanthjælp stort set uafbrudt i perioden. 

Du kan klikke dig rundt i alle beregningerne for de enkelte kommuner i Danmark ved at klikke her.

  Foto: Agenda / Dansk Arbejdsgiverforening