I morgen sker det: Nyt spor åbner på E45

I morgen tidlig åbner et tredje spor på E45 mellem Skanderborg og Aarhus

I morgen, tirsdag, åbner det nye, tredje spor på E45 på strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S i nordgående retning.

Arbejdet på strækningen startede i januar og var forventet færdigt i november i år. Men det er altså allerede i morgen, at bilisterne kan se frem til at sprede sig over tre spor.

- Det er på rekordtid, at vi har fået det ekstra spor på 15 kilometer motorvej klar. Vi begyndte at genere trafikanterne i midten af januar, og nu åbner vi så i nordgående retning, siger projektleder Robin Højen Madsen til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg håber, at trafikanterne ikke oplever kø omkring Skanderborg som normalt

Robin Højen Madsen, projektleder, Vejdirektoratet 

Den hurtige arbejdstid skyldes, at arbejdet har foregået i motorvejens 12 meter brede midterrabat, som skåner Vejdirektoratet for blandt andet at ombygge motorvejsbroer, som ellers er nødvendigt, når man udvider en motorvej ved brug af ydersiderne.

Med det ekstra spor er der forhåbninger om, at trafikken på strækningen glider mere smertefrit end tidligere.

- Jeg håber, at trafikanterne ikke oplever kø omkring Skanderborg som normalt, og at der bliver hurtigere fremkommelighed, siger Robin Højen Madsen.

Må undvære i 2019

Det forventes at sporet i sydgående retning står klar til åbning allerede om 14 dage.

Men i 2019 må bilisterne igen nøjes med at køre i to spor, da der skal lægges ny asfalt på det nylagte spor.

- Lige nu ligger der ikke en fin ny belægning på vejen. Så til næste år kommer vi tilbage på motorvejen for at lægge det sidste slidlag, så kørekomforten også bliver god, lyder det fra projektlederen.

I videoen herunder kan du se planen for arbejdet på E45: