Heftig vækst i hushandlen: Sådan ser det ud i din kommune

Norddjurs er Sorteper, men ellers går det rigtig godt med hussalget i Østjylland

I Horsens og Favrskov kommuner er der ekspresfart på hussalget. Foto: Martin Ballund

Det kører som smurt i olie, når det gælder hussalget i Østjylland.

I hvert fald viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk, at der i første kvartal af 2017 er blevet solgt 12,5 procent flere villaer og rækkehuse end i samme periode sidste år.

Den lave rente og optimismen på boligmarkedet har overlevet vinteren.

Birgit Daetz, Boligsiden.dk

Særligt i to kommuner i TV2 ØSTJYLLANDS sendeområde har der været en markant stigning i antallet af hushandler. Det gælder Horsens og Favrskov, der henholdsvis har oplevet en stigning på 36 procent og 27 procent.

Aarhus ligger også lunt i svinget. Her er der i årets første kvartal blevet solgt 13 procent flere huse end i første kvartal af 2016.

Milepæl på landsplan

Kun i Norddjurs er der blevet solgt færre huse i årets første måneder sammenlignet med sidste år. Her er hushandlen droppet med 17 procent.

På landsplan er der i første kvartal af 2017 solgt over 10.000 huse. Det er første gang siden finanskrisen, at antallet af handler når den milepæl på et års første tre måneder. 

Læs også Høje boligpriser får unge til at fravælge Aarhus

- Der er solgt 10.649 villaer og rækkehuse i årets første kvartal. Alene i forhold til samme periode sidste år er det en stigning på 12 procent, og det havde vi ikke forventet, da året gik i gang, men her på den anden side af marts ser vi tydeligt, at den lave rente og optimismen på boligmarkedet har overlevet vinteren, siger siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I forhold til for fem år siden har første kvartal i år budt på mellem små 30 og 70 procent flere handler i alle jyske landsdele.
 

Her kan du se, hvordan hussalget har udviklet sig i din kommune (fra 1. kvartal 2016 til 1. kvartal 2017)

Aarhus: + 13,4 pct.
Favrskov: + 27,4 pct.
Horsens: + 35,6 pct.
Norddjurs: - 17 pct.
Odder: + 4,7 pct.
Randers: + 10,6 pct.
Silkeborg: + 1,7 pct.
Skanderborg: + 4,4 pct.
Syddjurs: + 6,2 pct.
Samsø: 0 pct.