Gode råd: Sådan kommer du gennem påsketrafikken

I dag og i morgen er nogle af årets travleste dage på vejene, når danskerne rejser hjem på påskeferie

Påsken er højtid for familiehygge, god mad og tæt trafik på vejene.

Sådan bliver det med garanti også i år, hvor Vejdirektoratet forventer ekstra mange biler på vejene i eftermiddag, skærtorsdag, påskedag og 1. påskedag. I det østjyske er det især i området omkring Aarhus og de store sommerhusområder, trængslen forventes.

Hos Vejdirektoratet tyder prognoserne på, at den ekstra trafik vil ses fra i dag kl. 14.

- Her møder den sædvanlige myldretrafik, dem der er på vej på ferie, og det kan give ekstra rejsetid. For østjyderne er det især omkring Aarhus og i sommerhusområder på Djursland, vi forventer flest biler, siger vagthavende hos Vejdirektoratet, Mette Nedergaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

  Foto: Vejdirektoratet

Den største rejsedag er skærtorsdag, hvor rigtig mange danskerne tager turen især fra øst mod vest, og det kan presse de store motorveje, landeveje og indfaldsveje til bristepunktet.

- Heldigvis ser vi en tendens til, at en del tager fri de tre første dage i ugen, så påsketrafikken bliver bredt ud, og det vil løse nogle af udfordringerne. Vejrudsigterne lover også dårligt vejr, og det plejer ofte at betyde, nogen bliver hjemme i påsken, forklarer Mette Nedergaard.

Hendes bedste råd til trafikanterne er så vidt muligt at undgå de perioder, hvor trafikken bliver tættest – i dag mellem kl. 14-18, skærtorsdag kl. 10-15 og eftermiddagstimerne påskedag og 1. påskedag.

  Foto: Vejdirektoratet

- Derudover er det altid godt at tjekke trafikken.dk for de seneste trafikmeldinger, og når man så er kommet ud på vejene, skal man holde god afstand til de forankørende, og selvom det kan friste at finde de mindre trafikerede veje, så råder vi altid folk til at holde sig på motorvejen, siger Mette Nedergaard.

Kun ved uheld kan landevejene være en idé, men den plejer mange at få, så her kan trafikken også blive tæt.

- Det er altid en afvejning. Og hvis der sker større ulykker, er gode råd ofte ikke meget værd, hvis man sidder midt i det.

FÅ OVERBLIKKET: Du kan følge den seneste trafikinfo her