Fredelig festugenat i Århus

Få anholdelser for gadeuorden på en af Århus Festuges sidste og største aftner

Søndag slutter festugen for denne gang. Århus Festuge går på hæld, og det gør ballademagerne tilsyneladende også. Århus Politi kunne lørdag morgen melde om en fredelig fredag aften og nat - den næstsidste i årets festuge.

Under 10 anholdelser for almindelig gadeuorden blev det til, og dermed kom fredagen til at stå i skærende kontrast til festugens første weekend, hvor i alt 40 personer blev anholdt for gadeuorden, hærværk og trusler samt enkelte tilfælde af vold.

Tidligere år har politiet haft mest travlt i den sidste weekend af festugen, men det ligner altså et andet mønster i år.

- Det, vi havde i aftes og i nat, ligner en ganske almindelig fredag, siger vagthavende hos politiet i Århus.

Det milde septembervejr havde dog lokket rigtig mange mennesker til midtbyen i Århus, der lørdag morgen flød med efterladenskaber som knuste ølflasker og halvtomme pizzabakker.

Der var fyldt godt op i de mange telte og udendørs spillesteder, og folk har altså generelt opført sig fredeligt. Århus Festuge med temaet "Womania" lukker og slukker søndag, men dukker med usvigelig sikkerhed op igen, når det næste år bliver den første uge i september.

Til den tid vil det være med en ny kaptajn ved roret. Martin Lumbye takker af efter fire festuger. Hans efterfølger er endnu ikke fundet, men det forventes, at den nye mand eller kvinde kan sætte sig i chefstolen 1. januar.

/ritzau/