Ferien begynder i Hamborg

Østjyder chartrer ud fra Hamborg lufthavn

Østjydernes charterferie starter i tyske Hamborg. Flere booker charterferie fra Hamborg, fordi det ganske enkelt er billigere igennem tyske rejseselskaber.

Selvom der er godt 350 kilometer til hamborg i Tyskland, så vælger flere østjyder at tage køreturen derned, fordi de har booket deres charterferie igennem et tysk selskab - og stadig kan de spare penge til trods for kørepengene til Hamborg oveni.

Godt 2.000 gæster fra de fire største østjyske byer tog sidste år flyet fra Hamborg, viser tal fra selskabet SkovRejser.dk, som tilbyder pakkerejser gennem tyske rejsefirmaer, skriver P4 Østjylland.

Stor besparelse

Der er masser af penge at spare på den anden side af grænsen. Ifølge direktør Henrik Skov, så kan de tyske rejsebureauer tilbyde rejser, der er mellem 20 og 40 procent billigere end dem i Danmark. Og selv med dyre benzinpriser, kan det godt betlae sig at køre til Hamborg.

En af forklaringerne på at rejserne i Tyskland er billigere, kan skyldes, at den tyske højsæson ligger på forskudt i forhold til den danske.

Tal fra lufthavnen i Hamborg viste, at godt 137.000 danskere brugte den sidste år - og det er ny rekord, skriver P4 Østjylland.