Drabssigtet skal blive i fængsel

Landsretten stadfæstede i dag varetægtsfængslingen af en 20-årig bilist, der forsøgte at køre en mand ned.

En 20-årig mand fra Århus skal blive i arresten, foreløbigt frem til den 11. december. Det fastslog Venstre Landsret i dag, og retten stadfæster dermed kendelsen fra Retten i Århus.

Den 20-årige er sigtet for drabsforsøg, efter at han i raseri - ifølge anklageren - forsøgte at køre en fodgænger ned i Århus i lørdags. I går blev bilisten varetægtsfængslet, men han kærede fængslingen til landsretten, dog uden resultat.

Offeret fik alvorlige kvæstelser med en blødning i hjernen, åbent benbrud og en brækket arm, da bilisten ramte ham i fodgængerfeltet ved Banegårdspladsen lidt før klokken 14 lørdag.

En større, flok fodgængere var på vej over fodgængerfeltet, og en bil kørte tæt hen på feltet. En af fodgængerne, en mand på 59 år, brød sig ikke om bilistens opførsel og slog derfor sin ene hånd ned i bilens kølerhjelm.

Dette udløste ifølge flere vidner en voldsom reaktion. Den 20-årige bilist kørte lidt væk, foretog en U-vending og sigtede med sin bil - mener politiet - direkte efter den 59-årige, der blev ramt. Efter ulykken kørte den unge væk, men en anden trafikant havde set det hele og fulgte efter. Kort efter kom et praj til politiet, og så blev bilisten anholdt i Århus Vest.