DR: Har forståelse for strejke

DR's generaldirektør har forståelse for, at de ansatte på P4 Østjylland har nedlagt arbejdet. Alligevel opfordrer han dem til stoppe strejken.

DR's generaldirektør Kenneth Plummer kan 'et eller andet sted' godt forstå, at ansatte i DR onsdag morgen nedlagde arbejdet i protest over den kommende fyringsrunde.

- Jeg er frygtelig ked af, at medarbejderne nedlægger arbejdet, men kan et eller andet sted godt forstå det. Men jeg håber, at de vil gå i arbejde igen, sagde Kenneth Plummer.

Medarbejderne på P4 Østjylland nedlagde onsdag morgen tidligt arbejdet på regionalradioen i frustration og vrede over meddelelsen om, at der skal fyres 300 medarbejdere i DR. Senere på formiddagen fulgte deres kolleger på regionalradioen i Vejle, Trekanten, trop og nedlagde arbejdet.

Generaldirektør Plummer var onsdag morgen i Kulturministeriet for at svare på spørgsmål om de bebudede 300 fyringer i DR fra kulturminister Brian Mikkelsen og Folketingets medieordførere.

Fyringerne af de mange medarbejdere er resultatet af den kuldsejlede økonomi i DR Byen, som foreløbig har sendt prisen for Ørestad-byggeriet op på svimlende 4,7 milliarder kroner - 1,7 milliarder kroner dyrere end planlagt. /ritzau/

<STRONG>LÆS OGSÅ:</STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=17116">Strejke på DR Østjylland (14/3-07)</A>