Chefer skal undersøges

Kort efter nytår bliver op mod 15 chefer i Århus Kommune udsat for en nøje granskning af deres rolle i Mads-sagen.

Århus Kommune har sendt en bruttoliste med navnene på et dusin chefer i kommunen, der har haft ledelsesmæssigt ansvar i sagen om den anbragte dreng Mads. En sag, hvor to uvildige rapporter i starten af december konkluderede, at der er sket svigt fra Århus Kommunes side. Hidtil har der ikke været lagt op til at cheferne for de afdelinger i kommunen, der har behandlet sagen, skulle lide disciplinære sanktioner. Et flertal i byrådet har imidlertid krævet at den beslutning bliver efterprøvet af de juridiske eksperter i Kommunernes Landsforening.

I sidste kan undersøgelsen danne grobund for advarsler, degraderinger eller fyringer de enkelte chefer, men det afhænger altså af, hvordan KL vurderer chefernes ansvar i sagen.

Det er langt fra hverdagskost for kommunens medarbejdere, at eksterne eksperter på den måde gransker deres embedsførelse.

- Det er en del af gamet, at vi skal kunne tåle at blive kigget over skulderen, men konkret skaber det uro og bekymring for det er der kommer til at ske og de interviews der kommer til at forløbe, siger Erik Kaastrup-Hansen, der er direktør for Social- og Beskæftigelsesforhold i Århus Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND

Socialrådgiverne er tilfredse med, at undersøgelsen ikke omfatter dem.

- Det er dejligt for os som socialrådgivere, at der endelig er nogle der har sagt højt at det ikke er os, der skal stilles til ansvar for det. Vi har gennem 3 år sagt, at vi har mere end svært ved at nå vores arbejde og ikke kan leve op til den gældende lovgivning, siger socialrådgivernes fællestillidsmand, Trine Quist, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se tv2oj.dk's tema om omsorgssvigt af børn