Bines ørering stopper hovedpinen: Det er fantastisk

Migræne og kronisk spændingshovedpine er fortid efter Bine Sørensen har fået en ny piercing

02:10

En såkaldt migræne-piercing har givet Bine Sørensen overskuddet i hverdagen tilbage.

Indtil for tre uger siden led hun af daglige spændingshovedpiner og migræne, men så fik hun en migræne-piercing i øret, og den har virket.

- Bare det at vågne og føle, at jeg er frisk og jeg ikke tænker, at jeg skal have Panodil med det samme er fantastisk - det giver overskud i hverdagen og mere livskvalitet, siger Bine Sørensen. 

Læs også Stress er et tabu for studerende

Hos Pierce Artist i Aarhus har man i løbet af de seneste tre måneder lavet intet mindre end 1.500 af den type piercinger.

- Nogle siger, at hvis den ikke virker, har jeg et pænt smykke, og det er selvfølgelig rigtigt nok, men hovedparten af dem, der kommer, er faktisk bedøvende ligeglad med, hvor pænt det siger ud. De kommer med en forhåbning om, at det kan hjælpe dem, siger Michael Strauss, indehaver hos Pierce Artist i Aarhus. 

Læs også John er tosset med tatoveringer

Der findes ingen videnskabelige beviser for, at en migræne-piercing virker. Pierce Artist har fulgt op på de 1.500 kunder, der har fået en lavet hos dem i de seneste tre måneder. 80-90 procent har oplevet en positiv effekt, og resten har ikke oplevet nogen effekt.

En af de tilfredse kunder er Pernille Dahl, der nu skal have lavet piercingen i det andet øre også.

- Jeg har lidt af kronisk spændingshovedpine i mange år, og i sommer fik jeg lavet en migrænepiercing i det andet øre, og den har hjulpet meget. Jeg har slet ikke taget nogle migrænepiller siden, siger Pernille Dahl Nielsen fra Roskilde.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.