Århus-biskop vred over udvisning af tunesere

Biskop Kjeld Holm har været en trofast socialdemokrat i mange år, men er tæt på at forlade partiet, skriver han i et brev til Svend Auken.

Biskop Kjeld Holm i Århus overvejer kraftigt at forlade Socialdemokratiet og begrunder det bl.a. med udvisningen af de to tunesere i forbindelse med den genopblussede Muhammed-sag. I et brev til Svend Auken, skriver biskoppen, at han "næsten ikke kan være med længere".

I brevet, delvis gengivet i Århus Stiftstidende siger Kjeld holm, at han er så skuffet over partiets politik, at han virkelig overvejer at melde sig ud. Han skriver netop til Svend Auken, fordi han tidligere har sagt til ham, at "så længe du er socialdemokrat, så er jeg osse".

Kjeld Holm siger, at partiet åbenbart synes det er så fint at samarbejde med Dansk Folkeparti.

- Vores formand spiller nærmest veninde med Pia Kjærsgaard uden overhovedet at skele til hvilket menneskesyn, hendes parti står for.

I Kjeld Homs kritik af S var dråben, der fik bægeret til at flyde over, udvisningen af de to tunesere forleden.

- Jeg ved, at loven er vedtaget af alle partiet minus SF og Enhedslisten, men Det Radikale Venstre har dog fortrudt og kan se, at det er et farvel til de bærende principper i et retssamfund, siger Kjeld Holm og fortsætter sit brev:

- Tænk dog på sagens indhold. Der var åbenbart ikke bevis nok til, at den danske statsborger kunne bringes til et grundlovsforhør og varetægtsfængsles. Under normale forhold ville mordplaner og trusler være rigeligt til en fængsling. Jeg har ingen sympati for potentielle mordere, men her går en person fri uden problemer. Hvad er det for noget? Er det et stunt?
Ingen ved noget. Skyldig - ikke skyldig? Men to familier splittes - uden rettergang, uden dom.