Arbejder videre med overvågning

Videoovervågning skal imødegå problemer med unge indvandrere ved Gellerupparken.

Århus Kommune og det lokale politi har besluttet at arbejde videre med planer om videoovervågning af et urohærget område ved Gellerupparken i Brabrand ved Århus. Det oplyser rådmand for social- og beskæftigelsesområdet, Gert Bjerregaard, efter et møde med politiet og private lodsejere.

Jurister har anfægtet, at videoovervågningen vil være lovlig. Af hensyn til borgerrettigheder har Folketinget tidligere opgivet planer om at lovliggøre videoovervågning af offentlige gader og pladser.

Men det vil være lovligt her. Der er nemlig tale om private områder ved blandt andet en Shell-tank og det etniske indkøbscenter, Bazar Vest, samt en grund, som kommunen ejer, siger rådmanden efter mødet.

Socialforvaltningen, politiet og lodsejerne har nedsat en arbejdsgruppe til at arbejde videre med planerne. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15189">Politiet igen mødt med stenkast (31/8-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15170">Rådmand: Lille kerne bag uro (29/8-06)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15164">Stenkast og uro i Brabrand i nat (29/8-06)</A></STRONG>