Alternativet mangler kandidater

Ansøgningsfristen for at melde sig er i aften kl. 23.59

Partiet er stiftet af den tidligere kulturminister og kaospilot Uffe Elbæk, som er født og opvokset i Aarhus.

Det nystiftede parti, Alternativet - der nu meget snart er opstillingsberettiget til Folketinget - mangler listekandidater i Østjylland.

Partiet har i øjeblikket to spidskandidater - Niko Grünfeld og Josephine Fock- som har rødder i henholdsvis Aarhus og Horsens. Til at supplere dem, leder partiet efter 11 listekandidater til de østjyske valgkredse.

Indtil videre har en syv kandidater meldt sig, men partiet håber, at endnu flere har lyst til at stille op her på falderebet.

- Vi har endnu ikke nok. Vi skal jo bruge minimum 11, men gerne mange flere, så vi kan få valg om posterne, siger Mikkel Pilgaard Madsen, som er forperson for bestyrelsen for Østjyllands Storkreds, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Partiet forventer at blive opstillingsberettiget til Folketinget i løbet af næste uge, da de kun mangler omkring 2000 vælgererklæringer.

Se: Alternativet på kandidat-jagt

- Med den hastighed som erklæringerne kommer ind med nu - og så længe Helle Thorning Schmidt altså ikke trykker på valgknappen - så mener vi, at det realistisk. Vi håber nu, at den kendsgerning vil få flere kandidater til at melde sig, siger Mikkel Pilgaard Madsen.

- Så vi hører gerne fra østjyder, der kunne være interesseret i at stille op for Alternativet - om du er fra Horsens, Aarhus, Randers eller Tranebjerg, Ebeltoft, Hinnerup er underordnet. Vi ser meget gerne en stor geografisk spredning.

Og det er ved at være sidste udkald. Ansøgningsfristen er i aften kl. 23.59.

De endelige kandidater vil blive udvalgt den 7. marts på et ekstraordinært møde på Folkestedet i Aarhus.