8. klasseelever står for motionsdag: - Det er fedt at være en del af et fællesskab

Efterårsferien er lige om hjørnet, og det betyder at massevis af folkeskoleelever er hoppet i kondiskoene til Skolernes Motionsdag.

650.000 skoleelever løber fredag efterårsferien i møde.

Massevis af børn har i dag, fredag, trodset regnen, snørede løbeskoene og er hoppet i idrætstøjet.

Traditionen tro skal landets folkeskoleelever nemlig lige have lidt sved på panden til Skolernes Motionsdag, inden de med god samvittighed kan gå på efterårsferie.  

Læs også Godt nyt på lille ø - nu vender sommerlægen måske tilbage

På Th. Langs Skole i Silkeborg griber de den traditionsrige dag an på en lidt anderledes måde. Her står skolens 8. klasseelever nemlig for motionsdagen, som løber af stablen i Indelukket i Silkeborg.

- Vi har fokus på entreprenørskab og samarbejde, og det har været vildt at lave det. Og det er mega fedt at føle, at man er en del af så stort et fællesskab, siger Marie Bøye, der går i 8. klasse på Th. Langs Skole i Silkeborg, til TV2 ØSTJYLLAND.

8. klasseeleverne på skolen har arrangeret et løb, hvor de mindre elever skal samle perler ind undervejs, så de til sidst har en perlekæde.

Johanne Marie Bøye og Noah Moesgaard er blandt de 8. klasseelever, som har været med til at arrangere Skolernes Motionsdag på Th. Langs Skole i Silkeborg.

650.000 elever løber efterårsferien i møde

Skolernes Motionsdag er verdens største motionsevent for skolebørn. Det viser en undersøgelse, som Dansk Skoleidræt har foretaget sig.

Ifølge denne undersøgelse deltager 650.000 elever i motionsdagen. Det svarer til 96 procent.

Theo er skolens maskot, og han er elsket af mange elever på skolen.

Skolernes Motionsdag er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, der er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og TrygFonden. Målet med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

Fakta om Skolernes Motionsdag

  • Skolernes Motionsdag blev stiftet i 1982 som "De Fynske Skolers Motionsløb" af en gruppe idrætslærere i Dansk Skoleidræts daværende amtsudvalg på Fyn.
  • Første år deltog mere end 55.000 elever i løbet.
  • Begivenheden bredte sig allerede året efter til resten af landet.
  • I begyndelsen var det udelukkende en dag med løb, men motionsaktiviteterne udviklede sig rundt om på skolerne, og i 1993 blev dagen omdøbt til "Skolernes Motionsdag".
  • Tal fra 2018 viser, at 96 procent af Danmarks folke-, fri-, privat- og specialskoler deltager i Skolernes Motionsdag med knap 650.000 aktive elever. Derudover deltager bl.a. et antal daginstitutioner og efterskoler.
  • Skolernes Motionsdag finder sted under overskriften "Glæde, bevægelse og fællesskab".
  • Skolernes Motionsdag er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, der er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og TrygFonden. Målet med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.


Kilde: Dansk Skoleidræt