Turistattraktioner er tilbage på sporet: - Fremtiden ser lys ud

Turistattraktioner led hårdt under coronakrisen, men flere af de største steder i Østjylland har haft et fantastisk 2021.

Efter halvandet år med COVID-19 og restriktioner kan Østjyllands største turistattraktioner se tilbage på en sommer, der er gået over al forventning. 

Både Djurs Sommerland, Tivoli Friheden og Randers Regnskov beretter om fine besøgstal og god omsætning.

- Vi har haft en stor stigning i antallet af danske gæster, og det er vi rigtig stolte af. Men vi må også huske, at de internationale gæster ikke er tilbage endnu, og dem kommer vi virkelig til at kæmpe de kommende år for at genvinde, siger direktør for VisitAarhus, Pia Lange Christensen. 

Pia Lange Christensen fortæller, at de internationale gæster endnu ikke er kommet tilbage efter coronakrisen.
Pia Lange Christensen fortæller, at de internationale gæster endnu ikke er kommet tilbage efter coronakrisen.

Hun fortæller også, at turistattraktionernes succes kan ses i resten af samfundet.

- Attraktionerne har en super stor betydning for hele Østjylland. Det er faktisk 15.400 jobs turismen skaber i vores område. Når det går godt for attraktionerne, smitter det af på restauranterne, butikker og hele vejen rundt, siger Pia Lange Christensen.

Over al forventning

Djurs Sommerland oplevede et fald i besøgende på over 300.000 fra 2019 til 2020. Fra 780.000 til 450.000. Et fald, der i høj grad, skyldes corona og de afledte effekter. 2021 har dog indtil videre været en stor succeshistorie for forlystelsesparken.

Henrik Nielsen og Djurs Sommerland er kommet tilbage på samme niveau som før coronakrisen.
Henrik Nielsen og Djurs Sommerland er kommet tilbage på samme niveau som før coronakrisen.

- Det var ikke det, jeg havde forventet. Vi havde havde håbet på 600.000 gæster, når vi tænkte på ting som coronapas og mundbind. Så at vi ender på et besøgstal, der formentlig er højere end 2019, er vi meget glade for, siger Henrik Nielsen, direktør for Djurs Sommerland. 

Han fortæller også, at de har fået nogle erfaringer, der gør dem bedre rustet, hvis der skulle opstå lignende situationer igen i fremtiden. 

Skal stadig hente underskud

Hos Randers Regnskov har de også haft masser af besøgende i 2021. Det er dog ikke nok til at gøre op for det tab, de oplevede i 2020. På trods af hjælpepakker har nedlukningerne betydet, at de har et underskud på 8-10 millioner kroner. 

Henrik Herold fortæller, at Randers Regnskov stadig har et stort underskud efter coronakrisen.
Henrik Herold fortæller, at Randers Regnskov stadig har et stort underskud efter coronakrisen.

- Lige nu er vi bare lykkelige for at være på den anden side af corona. Meget kortfattet kan jeg sige, at alt er perfekt på nær økonomien, siger Henrik Herold, direktør for Randers Regnskov. 

Henrik Herold mener dog, at de som organisation er kommet styrket ud af coronakrisen, og derfor er han også optimistisk omkring fremtiden.

- Fremtiden ser lys ud. Nu skal vi lige indhente det tabte, så vi er stadig i spare modus nu her. Men jeg kan kun sige, at på den anden side af en pandemi, og sådan som vi står nu, så kan den kun være lys. 

Flere af landets helt store – Djurs Sommerland, Tivoli Friheden og Randers Regnskov har gjort boet op efter sommeren. Den gode nyhed er, at de er tilbage i god form.