Tæt tåge over Østjylland: - Kør forsigtigt

Onsdag morgen ligger der en tæt tåge over Østjylland. Det betyder, at sigtbarheden er nedsat, og det er derfor en god ide at køre langsommere end normalt, oplyser DMI.

Bevæger man sig ud i trafikken onsdag morgen og formiddag, så skal man være ekstra forsigtigt. 

I løbet af natten er der nemlig blevet dannet tæt tåge, og den fortsætter onsdag morgen og formiddag. Og det nedsætter sigtbarheden på vejene, hvilket kan give en øget risiko for trafikuheld. 

Det oplyser DMI. 

- Sigtbarheden er dårlig. Jeg har mange målinger, hvor den er under 100 meter - blandt andet ved Aarhus Syd. Det er ikke meget, så man skal køre lidt langsommere, og på de små veje skal man være ekstra forsigtig i forbindelse med rimtågen, hvis der ikke er saltet, siger  vagthavende meteorolog hos DMI Martin Lindberg til TV2 ØSTJYLLAND onsdag morgen. 

Rimtåge opstår, når temperaturen er under frysepunktet, og det er tilfældet mange steder onsdag morgen.

- Alle observationer viser mellem 1 og 3-4 graders frost, men det stiger i løbet af formiddagen, og i eftermiddag kan temperaturerne komme op på mellem 3 og 5 grader, siger Martin Lindberg. 

I hele Østjylland er der fra tirsdag aften klokken 19.15 og frem til onsdag formiddag klokken 11.00 varsel risiko for tæt tåge eller rimtåge med sigtbarhed på under 100 meter - Kør forsigtigt, opfordrer DMI.
I hele Østjylland er der fra tirsdag aften klokken 19.15 og frem til onsdag formiddag klokken 11.00 varsel risiko for tæt tåge eller rimtåge med sigtbarhed på under 100 meter - Kør forsigtigt, opfordrer DMI. Foto: Grafik: DMI

Hos DMI kan de på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvornår tågen letter, men forventningen er, at den letter i løbet af dagen. Modsat de forrige dage skal man dog ikke regne med, at den afløses af sol. 

- Den tykke tåge er mest her i morgentimerne og frem til 9-10 tiden, men der kan stadig være tåge helt frem til middagstid. 

- Men jeg tror ikke, der kommer sol. Vi skal nok regne med skyer efter tågen. Der er kun mulighed for lidt sol i Nordjylland. I Østjylland ser det ud til, at der bliver skyet hele dagen, siger Martin Lindberg. 

Ifølge DMI bliver onsdagen den sidste dag med tåge i denne omgang. Der er nemlig udsigt til et vejrskifte. 

Koldere og tørrere luft er på vej nordfra, og torsdag formiddag ventes en koldfront at passere landet, hvorefter det vil klare op nordfra i løbet af dagen.

Weekenden byder på mere ustadigt vejr, hvor vinden vil friske op fra vest eller nordvest, og der vil blive mere skyet. Det holder mest tørt, men på søndag kan der en overgang komme lidt slud hist og her.   


Politiaktion

Stor politiaktion efter voldsomt husspektakel lørdag aften - to personer anholdt

Storegade Randers

Om halvanden uge åbnes der for udeservering, men restauranter siger nej

def_thumb,50_percent

play Søvand forsvandt på mystisk vis: Nu bliver det politianmeldt

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Lige nu
mink minkfarm bure bur

liveblog Affaldsselskaber melder klar til at brænde opgravede mink