Skyderi i Field's: Østjyske ambulancer var klar til at rykke til Amager

Ambulancer og lægebiler blev bedt om at holde sig klar til at assistere i Region Hovedstaden.

Mens kaotiske scener udspillede sig ved Field's på Amager, var beredskabet i Region Midtjylland klar til at rykke mod Hovedstaden.

Det oplyser Region Midtjylland til TV2 ØSTJYLLAND.

- AMK-vagtcentralen blev i går kontaktet om angrebet i Field's – med henblik på, at der kunne blive behov for flere præhospitale ressourcer til hovedstaden. Præhospitalet tog derfor de første skridt til at aktivere sundhedsberedskabet – og afventede herefter besked om, hvorvidt der var brug for at tage ressourcer fra Region Midtjylland i brug, lyder det i et skriftligt svar.

Ressourcerne dækker over eksempelvis ambulancer.

Regionen oplyser videre, at beredskabet senere på aftenen blev nedjusteret, og at midtjysk assistance med blå blink ikke kom på tale.

- Der blev dog ikke behov for assistance fra Region Midtjylland, og sidst på aftenen gik AMK tilbage til almindeligt beredskab, skriver regionen.

Tre personer dræbt

Skyderiet i Field's kostede tre personer livet, og fire personer er i kritisk, men stabil tilstand.

Helt konkret er der tale om en 17-årig dansk teenagedreng, en 17-årig dansk teenagepige og en 47-årig mand med russisk statsborgerskab, men bosiddende i Danmark. Det oplyste chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Søren Thomassen ved et pressemøde mandag morgen.

Foruden de tre dræbte er fire andre ramt af skud.

Der er her er tale om to danske statsborgere, henholdsvis en 40-årig kvinde og en 19-årig kvinde, og to svenske statsborgere, en 50-årig mand og en 16-årig teenagepige. 

Alle fire er på hospitalet og i alvorlig tilstand, men på nuværende tidspunkt stabile.