Regeringen åbner for flere tilskuere resten af sæsonen

Et sænket afstandskrav til én meter betyder, at der kan lukkes flere tilskuere ind i resten af sæsonen.

Afstandskravet mellem tilskuere sænkes til én meter i dansk fodbold, hvilket åbner op for markant flere tilskuere i resten af sæsonen. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Regeringen sænker afstandskravet mellem tilskuere til én meter. Dermed kan flere tilskuere komme til fodboldkampe, bekræfter kulturordfører Kasper Sand Kjær (S).

Socialdemokratiets kulturordfører fortæller, at der er opnået enighed om en aftale for resten af indeværende sæson.

- Helt konkret har vi aftalt, at der fra næste spillerunde kan komme flere tilskuere på stadion. Det er jo godt for alle, siger Kasper Sand Kjær.

Læs også Udspil fra regeringen åbner for tilskuere til Superligaen

500 i hver sektion

Kulturministeriet vil endnu ikke bekræfte, at der er en aftale på plads. Det samme siger Venstres kulturordfører, Britt Bager.

Men ifølge Kasper Sand Kjær er der opnået enighed om de lempede afstandskrav. Restriktionerne er kommet grundet coronakrisen.

- Det bliver selvfølgelig stadigvæk med restriktioner, men med noget lempeligere restriktioner end det, der har været hidtil, forklarer kulturordføreren.

- Fremover bliver det sådan, at der kan sidde 500 tilskuere i hver sektion, som stadion skal inddeles i, og der skal være en meters afstand imellem folk i stedet for de to meter, som gælder i dag.

- Sektionerne skal være klart adskilt. Det kan de gøre med for eksempel plexiglas i stedet for som til forsøgskampene, hvor der skulle være tre meter mellem sektionerne, som tog ret meget af kapaciteten.

Læs også Nu kan udenlandske turister testes for corona - hvis de vil

Opsporing

Kapaciteten vil variere fra stadion til stadion, men generelt vil flere folk kunne komme til fodbold i resten af denne sæson. Derfor er det også vigtigt, at en anden restriktion overholdes.

- Der skal ske en registrering af tilskuerne, så man kan lave effektiv opsporing, hvis nu der skulle være en, som var smittet, siger Kasper Sand Kjær, som tilføjer, at ændringen gælder i resten af indeværende superligasæson.

Familiemedlemmer og personer, som bor sammen, må gerne sidde ved siden af hinanden.

Læs også 62-årige Edith kan næsten ikke gå – nu har hun gennemført en halvmaraton