Randers og Skanderborg giver første vaccinestik på årets sidste dag

Både Randers og Skanderborg kommuner begynder at vaccinere den 31. december.

Den 27. december blev de første vacciner givet i Danmark.

Nu er vaccinen også nået til Randers og Skanderborg Kommune, hvor de første stik gives den 31. december og igen lørdag den. 2. og søndag den 3. januar 2021.

De første vacciner gives til beboere og personale på de kommunale plejecentre i de to kommuner.

I Randers Kommune skal 200 vaccinedoser fordeles på årets sidste dag.

quote Det er en historisk dag, som markerer retningen mod lysere tider.

Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune

- Det er en historisk dag, som markerer retningen mod lysere tider. Jeg glæder mig utroligt meget over, at vi nu er kommet hertil. For beboerne på plejecentrene og alle andre udsatte borgere i vores kommune medfører risikoen for smitte et stort afsavn i forhold til en normal hverdag, siger Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Den første borger til at modtage et stik bliver en beboer på Plejecenter Solbakken, der stikkes kl. 9. Herefter følger Huset Nyvang og Områdecenter Borupvænget.

VIDEO: 95-årige Else Jensen bor på Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus, og hun var den første, som søndag blev vaccineret mod coronavirus på plejehjemmet.

Lys for enden af tunnelen

Den 2. og 3. januar 2021 går turen så til yderligere syv plejecentre, der alle får besøg af vaccinationsholdet som består af en læge og en farmakonom. Det er langt de fleste beboere, som har takket ja til vaccinen.

- Takket være vaccinen kan vi nu se et lys for enden af tunnelen, men det er også nu, at vi skal holde fast i de gode vaner og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at bryde smittekæderne og begrænse smitten, siger Torben Hansen (S), borgmester i Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Randers Kommune forventer, at alle centre samt special, akut - og midlertidige pladser har fået første vaccine efter den 3. januar. Anden runde af vaccinen gives senere i januar.

Frontpersonale på Regionshospitalet har allerede modtaget vaccinen.

VIDEO: Både på Regionshospitalet Randers og på Aarhus Universitetshospital blev der den 27. december givet vacciner.

90 procent har takket ja

I Skanderborg Kommune er de mere end 400 beboere på kommunens 10 plejecentre blevet tilbudt vaccinen. 90 procent af beboerne har valgt at takke ja til vaccinen.

I første omgang er omkring 100 medarbejdere blevet tilbudt vaccinen.

Borgmester Frands Fischer (S) glæder sig over, at vaccinationsindsatsen nu også går i gang i Skanderborg Kommune:

- Vaccinerne vil få stor betydning for rigtig mange mennesker i den kommende tid. Lige nu er vi i en meget alvorlig fase med mange smittede og indlagte, men med det lille stik har vi fået endnu et våben til at bekæmpe Covid-19.

- Samtidig skal vi huske at vaccinationen på ingen måde kan stå alene. Vi skal stadig holde fast i de vaner og rutiner, som vi efterhånden har levet med meget længe, siger borgmester Frands Fischer (S) i en pressemeddelelse.

Vaccinationerne begynder den 31. december i Fællesskabets Hus i Ry, som har været hårdt ramt af et smitteudbrud i december.

Herefter kommer turen til kommunens ni andre centre med ældre beboere. Det er lokale praktiserende læger, som står for at vaccinere beboere og personale.

skrald i Rådhusparken

play EM-frustrationer gik ud over midtbyen: Flød med skrald og glasskår

Morten Østergaard

play Morten Østergaards nye arbejdsgiver: - Jeg har ikke talt med ham om krænkelser

custom1

play Kommune til kamp mod cigaretskod: Unge laver askebægre med pointsystem

Jørgen Terp Vandrefalke

play Vandrefalke yngler på østjysk grund: Nu frygter Jørgen, at de bliver stjålet

IMG_8481-1200px

play Naturhistorisk Museum erkender: - Vi burde have reageret hurtigere

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Dagens mest læste