Stort smitteudbrud på sygehuset i Silkeborg

Både patienter og personale på regionshospitalet i Silkeborg er fundet smittet med coronavirus.

Et stort smitteudbrud har ramt både personale og patienter på sygehuset i Silkeborg.

Hospitalsdirektøren vil ikke oplyse et præcist antal smittede med Covid-19, men fortæller, at der er tale om en del medarbejdere og et antal patienter. Derudover er der nogle medarbejdere, som er hjemsendt i karantæne og ved at blive testet:

- Det er en ulykkelig situation, at der er patienter, der er blevet smittet i forbindelse med deres hospitalsophold, og at der er medarbejdere, som er blevet smittet, mens de var på arbejde, siger Thomas Balle Kristensen, hospitalsdirektør for Hospitalsenhed Midt, til TV2 ØSTJYLLAND.


Smitten er ifølge Thomas Balle Kristensen opstået, da nogle patienter inden indlæggelse først blev testet negativ - men senere positiv:

- Vi har nu undersøgt sagen og kan konstatere, at nogle indlagte patienter i første omgang er testet negative for COVID-19 i forbindelse med indlæggelsen, men efterfølgende er testet positive, siger Thomas Balle Kristensen.

I en mail til TV2 ØSTJYLLAND fortæller Thomas Balle Kristensen, hospitalsdirektør for Hospitalsenhed Midt, at hospitalet fortsat er i gang med smitteopsporing, og at flere både patienter og medarbejdere venter på testsvar.
I en mail til TV2 ØSTJYLLAND fortæller Thomas Balle Kristensen, hospitalsdirektør for Hospitalsenhed Midt, at hospitalet fortsat er i gang med smitteopsporing, og at flere både patienter og medarbejdere venter på testsvar. Foto: Niels Aage Skovbo

Skærper fokus på test og hygiejne

Hospitalet har nu skærpet fokus på test og hygiejne for at undgå, at smitten spreder sig:

- Vi har altid rigtig meget fokus på test og hygiejne, men det er klart, at vi nu har ekstraordinært meget fokus på dette, så patienter, pårørende og personale kan føle sig trygge ved at komme på hospitalet i Silkeborg, siger Thomas Balle Kristensen.

Han fortæller desuden, at hospitalet de kommende dage vil se på, om der skal laves ændringer i arbejdsgangene på sygehuset:

- Når sådan noget sker, giver det altid anledning til, at vi nærstuderer vores arbejdsgange. Det er dog for tidligt at konkludere, om der skal ændres noget i den forbindelse. Men det vil vi bruge den kommende tid til at se nærmere på.

Hospitalets drift vil den kommende tid være påvirket af sygdomssituationen:

- Det betyder, at bemandingen er væsentligt reduceret i den del af hospitalet i Silkeborg, som det drejer sig om. Det gør, at der er mulighed for at tage vare på færre patienter, end der plejer at være, siger Thomas Kristensen.

VIDEO: Se interviewet med Thomas Kristensen, hospitalsdirektør for Hospitalsenhed Midt, her.