Rådmand kritiserer uddannelsesbesøg - men kan ikke aflyse

Mandag skal 9. og 10. klasses elever besøge uddannelser i hele landet. Rådmand for Børn og Unge i Aarhus, Thomas Medom, ville gerne aflyse, men det kan han ikke.

Opdatering
Børne- og undervisningsministeriet har mandag morgen aflyst årets brobygning.

Besøgene på uddannelser, der er kendt som brobygning, er et lovkrav, som kommunerne skal gennemføre. Det vækker kritik fra flere sider, at regeringen ikke har aflyst besøgene, der begynder mandag morgen klokken 8.00. 

- Jeg synes, det er specielt, at det bliver gennemført i den nuværende situation. Men vi kommer til at gøre alt, hvad vi kan, for at gøre det trygt, siger Thomas Medom. 

Hans parti, SF, har foreslået regeringen at droppe brobygning i år på grund af de stigende smittetal - særligt blandt unge. Men indtil videre har opfordringen været uden effekt. 

Fokus på undervisning

Thomas Medom mener, skolerne gør en stor indsats for at overholde de retningslinjer, der bliver udstukket fra myndighederne. Derfor er besøgene på uddannelserne en unødig risiko at udsætte eleverne for. 

- Med de smittetal, der er lige nu, der havde jeg foretrukket, at man havde fokuseret på kerneundervisningen, siger rådmanden. 

Skoleledere kritiserer

Samme kritik kommer fra Skolelederforeningen formand, Claus Hjortdal. Han kalder det 'helt galt', at tusindvis af skoleelever fra mandag sendes ud på landets uddannelsesinstitutioner og blandes på kryds og tværs.

Han mener, det burde være op til skolerne, hvordan årets brobygning skal foregå. 

- Jeg forstår ikke, at Børne- og Undervisningsministeriet ikke hjælper folkeskolerne og ungdomsuddannelserne med at finde nogle løsninger lokalt.

- Om det bliver virtuelt, om undervisere kommer ud til skolerne eller andet, det bør være op til skolerne. Folkeskoleloven og corona passer ikke sammen, det gør det ikke, siger Claus Hjortdal. 

Thomas Medom forklarer, at man gennemfører besøgene, som man skal. 

- Det er lovgivning, at vi skal gennemføre, så vi gennemfører det tryggest muligt. Man gør ekstra meget for at overholde hygiejne og holde afstand. Det er uddannelserne, som eleverne skal besøge også ekstra opmærksomme på, siger rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom. 

På Twitter reagerer uddannelsesminister Pernille Rosenkrantz-Theil på SF's forslag om at aflyse årets brobygning: 

- Sundhedsstyrelsen har indtil nu været ret klar i forhold til, at der ikke var grundlag for at aflyse brobygning. Den situation, vi står i nu, er værre, og derfor vender vi den endnu en gang, skriver hun. 

 

Veteraner

Afghanistanveteran holder sommertogt for andre som ham

Regn

Den kommende uge kan byde på en hel måneds regn

thumbnail_IMG_4555

Mystisk solouheld i Aarhus V: Føreren forsvundet

20200619-091158-L-1920x1279we

DMI varsler kraftig regn og skybrud, som kan ende i oversvømmelser

20210620-120009-L-1920x1183we

Styrtet Silkeborg-rytter slipper nådigt fra hård landing

20210716-190013-7-1920x1280we

play Ophidset alpaca skubber gæster omkuld - Uenighed om spark og bid

Dagens mest læste