Politiet efterlyser kvinde: Er gået under jorden med treårig

Den 1. april skulle en 42-årig kvinde have udleveret sin treårige søn til barnets far. Det gjorde hun ikke, og derfor bliver hun nu efterlyst.

Lokalpolitiet i Silkeborg leder efter fem mænd, der forsøgte at røve en lastbilchauffør. Foto: Rigspolitiet

Opdateret

Artiklen indeholdt tidligere billede og navn på den 42-årige mor, men det er blevet fjernet efter anbefaling fra Østjyllands Politi, da kvinden og sønnen nu er fundet.

Østjyllands Politi efterlyser en kvinde, som er gået under jorden, med sin treårige søn. 

En kvinde på 42 år skulle den 1. april have udleveret sønnen til hans far. Det var hun blevet pålagt af Familieretshuset i Aarhus. 

Læs også 75 år siden: Da Store Torv dannede rammen om et blodbad

Men barnet blev ikke udleveret og derfor blev Østjyllands Politi indblandet i sagen. 

- Vi bliver bragt ind i det 1. april, fordi barnet ikke bliver udleveret. Så er det vores opgave at hjælpe med at få barnet udleveret til faderen. Vi har prøvet at kontakte hende samt hendes venner og familie, for at se, om det ikke kunne ske den vej, men det er ikke lykkedes, fortæller vicepolitiinspektør Lennart Glerup til TV2 ØSTJYLLAND. 

Derfor tager politiet nu næste skridt: 

- Det er et stort skridt at gå ud og efterlyse en med billede, men eftersom vi ikke har fundet frem til, hvor hun er af anden vej, så er det et skridt, vi nu tager, forklarer Lennart Glerup.

Vicepolitiinspektør Lennart Glerup fortæller, at sagen om forældremyndigheden er en civilsag, som politiet er blandet ind i, fordi afgørelsen ikke er blevet fulgt. 

Midlertidig forældremyndighed

Familieretshuset, der for nyligt erstattede Statsforvaltningen, havde afgjort, at forældremyndigheden over den treårige dreng fra 1. april skulle overgå midlertidigt til barnets far. 

- Når forældremyndigheden er midlertidig, så betyder det, at den endelige afgørelse først bliver truffet på et senere retsmøde, der er en del af den civilretlige sag, forklarer Lennart Glerup. 

Læs også Bilist dræbt i frontalt sammenstød med lastbil

Han kan ikke oplyse, hvorfor kvinden har mistet forældremyndigheden over barnet.  
- Det er en afgørelse, der er truffet i Familieretshuset og det er civil sag, så detaljerne i sagen er vi ikke indblandet i. Men det er vores opgave at sørge for at afgørelsen bliver fulgt, siger han.

- Det er ikke første gang, vi har denne her type sager, men vi har ikke mange af dem.  

Ved at gå under jorden med barnet, har kvinden overtrådt straffelovens §215 og det vil hun blive sigtet for, når politiet får fat i hende. 

Normalt bor hun i det nordlige Aarhus, men hun er ikke set siden 21. april. På det tidspunkt opholdt hun sig i hovedstadsområdet. 

 

Henvendelser i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 8731 1448.