Østjyske folketingsmedlemmer er klar til åbning

I dag åbner Folketinget og dermed det nye folketingsår. De 25 medlemmer, der er valgt i Østjylland, er klar.

I dag er ikke blot en helt almindelig grå tirsdag. I dag er nemlig en helt særlig dag inden for dansk politik. 

Derfor åbner Folketinget i dag til middag for dette folketingsår, som det vanligt sker hvert år den første tirsdag i oktober. Derfor mødes de 25 politikere, der er valgt ind i Folketinget i Østjylland Storkreds i dag på Christiansborg. 

quote Jeg har et håb om, at der bliver sat fokus på det sociale område og de mennesker herunder, der er blevet efterladt på perronen.

Charlotte Broman Mølbæk (SF)

Det nyåbnede Folketing byder traditionen tro med at udvælge en formand og fire næstformænd. Derefter starter statsministeren sin åbningstale mens Dronningen overværer det.

De forskellige Folketingsmedlemmer har mange forskellige punkter, de mener, der især skal sættes fokus på i det kommende folketingsår. For Charlotte Broman Mølbæk fra Randers, er det især det sociale område, der bør rettes op på. 

- Jeg har et håb om, at der bliver sat fokus på det sociale område og på de mennesker herunder, der er blevet efterladt på perronen, udtaler hun til TV2 Østjylland. 

Charlotte Broman Mølbæk i aktion ved Folketingets seneste afslutningsdebat.
Charlotte Broman Mølbæk i aktion ved Folketingets seneste afslutningsdebat. Foto: Jens Dresling - Ritzau Scanpix

En dag med mange følelser i spil

Charlotte Broman Mølbæk har især et ønske om, at Socialdemokraterne vil skabe et bedre netværk for blandt andet de handicappede og unge, der har det svært. Hun beskriver derved dagen som ærefuld, men også en dag med mange følelser i spil. 

Dog har Søren Egge Rasmussen (Ø) en hel anden holdning til Folketingets åbningsdag. For ham er dagen i dag blot en helt normal arbejdsdag, der bliver sat alt for meget fokus på. 

quote Der er overhovedet ikke noget specielt over dagen i dag

Søren Egge Rasmussen (Ø)

Ifølge Søren Egge Rasmussen tror mange, at han slet ikke har arbejdet før dagen i dag, hvilket han mener er fuldstændigt misvisende, da han har arbejdet hver eneste dag de sidste to måneder. 

- Der er overhovedet ikke noget specielt over dagen i dag, udtaler han til TV2 Østjylland. 

Dagen i dag er dog for mange en dag med håb om forandring i samfundet, fremgår det af opslag fra flere andre folketingsmedlemmer: