Nu genåbner den første rute uden for Norden i Aarhus Airport

Nu kan østjyderne igen flyve direkte til London fra lufthavnen på Djursland efter flere måneders nedlukning.

Foto: Aarhus Airport

I juni genåbnede Aarhus Airport på Djursland efter to lange måneder, hvor flytrafikken og lufthavnen var lammet grundet udbruddet med coronavirus.

Nu begynder næste etape af flyrute-genåbningen for Aarhus Airport, og fra i dag, lørdag, kan østjyderne nu igen rejse uden for Norden direkte fra Aarhus.

Læs også Direktør i Aarhus Airport: - Det har vi jo gået og ventet på

Flyselskabet Ryanair genåbner nemlig sin rute fra Aarhus Airport til Stansted i London.

- Det betyder meget for os, for nu kan vi få Østjylland connected med resten af verden igen. Ruten har også været efterspurgt fra erhvervslivet men også fra de personer, der har familie, venner og relationer i for eksempel England. Det er en rute, der altid har haft mange passagerer, siger administrerende direktør i Aarhus Airport Peer H. Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han oplyser, at 70 personer ankom til Aarhus Airport i dag med den genåbnede rute.

Det betyder meget for os, for nu kan vi få Østjylland connected med resten af verden igen.

Peer H. Kristensen, adm. direktør, Aarhus Airport

I første omgang har ruten til Stansted i London to ugentlige afgange. Dét ændrer sig til august med fire ugentlige afgange, og fra oktober vil ruten være tilbage til det normale med fem afgange om ugen.

Flere ruter er allerede genåbnet i lufthavnen på Djursland. Først genåbnede ruten til København. I tirsdags var det ruten til Oslo og i torsdags kom turen til Bornholm. Fra 3. september genåbner også ruten til Gdansk i Polen.

Lufthavnen mangler også alle de sydeuropæiske ruter, som mange benytter på charterrejser, men lufthavnsdirektøren oplyser, at de ikke kommer til at åbne denne sommer.

Læs også Flyrute genåbnes fra Aarhus til Polens Saint Tropez