Guide: Sådan skal du forholde dig i lyn og skybrud

Et voldsomt uvejr ramte mandag Østjylland, og meldingerne går på, at der er mere af det voldsomme vejr på vej. Her er politiets anbefalinger.

Det var en travl dag for Thors hammer Mjølner mandag. I hvert fald hvis man skal tro den nordiske mytologi. For flere steder i Østjylland afløste lynene hinanden, mens tordenbragene fulgte trop, og det stod ned i stænger.

Video: I videoen her kan du se, hvordan det mandag så ud på Mols Bjerge på Djursland. Video: Øxenholt Foto

I de kommende dage ser det voldsomme vejr ud til at fortsætte – også her i Østjylland.

Selvom skybruddene efterhånden ikke er sjældne i Danmark, er det ikke alle, som er helt opdaterede på, hvordan man skal forholde sig, når det buldrer, brager og vælter ned med regn. 

Derfor har politiet udgivet nogle gode råd, til hvad man skal gøre. 

Politiets anbefalinger ved skybrud, regn, lyn og torden:

Derfor er det farligt at bade i tordenvejr

Mens der ikke er nogen øget risiko ved at bade, mens der er skybrud, så frarådes det at bade i tordenvejr. 

- Hvis man hører tordenbrag eller ser lyn, skal man skynde sig op på stranden og søge ly – allerbedst i en bygning eller i en bil med fast tag og lukkede vinduer, fortæller Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

- Risikoen for, at et lyn slår ned, er ikke højere i vand end på land, men når det slår ned i vand, kan det brede sig i alle retninger. Er der ikke et sted, man kan søge ly, er det bedste alternativ at sætte sig på hug og krumme sig sammen, så man bliver så lille som mulig. Lynet slår ned i genstande, der stikker op fra jorden, så søg aldrig ly under et træ.