Stort overskud i Odder

Stort driftsoverskud i Odder Kommune for 2014

Odder Kommune har offentliggjort driftsresultatet for 2014, og det viser et overskud på 78 millioner kroner. Det er det største overskud siden kommunalreformen.

Overskuddet er 24,8 millioner kroner større end det forventede ifølge budgettet for året, og Uffe Jensen (V), borgmester i Odder Kommune, er naturligvis glad for det gode resultat, og han deler roser ud.

- Der skal lyde en stor ros til ansatte, ledere og politikere i kommunen, siger Uffe Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fremhæver blandt andet de ansatte på Jobcenter Odder for deres arbejde. Det arbejde bidrager til, at der ikke blev brug for de cirka 15 millioner kroner, som kommunen havde sat af i reserve.

- De har et stort lokalt kendskab og kender virksomhederne og deres behov. Den nærhed og kontakt er meget afgørende, når de skal hjælpe ledige i arbejde, og det har de været gode til, siger borgmesteren, der fremhæver, at arbejdsløsheden i Odder Kommune ved udgangen af 2014 var på 2,9-3,0 procent.

Han fortæller, at der allerede er planer for nogle af pengene fra overskuddet.

Stort skolebyggeri

Borgmesteren håber, at byrådet i Odder den 15. juni på byrådsmødet vil vedtage et stort skolebyggeri.

- Vi vil gerne vælte Skovbakkeskolen, som er gammel, og bygge en helt ny skole. Det er stort projekt til et trecifferet millionbeløb, så byrådet har planer for, hvad pengene kan bidrage til her og nu, siger Uffe Jensen, der også fremhæver arbejdet med at bygge en omfartsvej, ligesom der er afsat midler til cykelstier og asfalt til vejene.

- Vi har sparet op, og det er forsvarligt, de ting vi gør. Vi har en stor kassebeholdning, men der skal være balance i de ting, vi gør. Det er skønt at kunne være i den situation, hvor vi kan præsentere et flot driftsoverskud, og det skal vi kunne fortsætte med at gøre fremadrettet, siger Uffe Jensen.

Kassebeholdningen i Odder Kommune blev forbedret med 25,8 millioner kroner i 2014, så kassebeholdningen nu er på 89,2 millioner kroner.