Ville skabe bedre humør

Op imod 2000 mennesker deltog søndag i sympatiarrangement ved asylcenter, der torsdag blev ramt af hærværk

Den trykkede stemning skulle lettes hos de beboere på asylcentret Lyngbygård, der torsdag blev ramt af hærværk, da en bil blev brændt af, og et hagekors blev malet på centrets mure.

Sådan lød mission for Ina Dulanjani Dygaard, der var en af arrangørerne bag søndagens sympatiarrangement ved asylcentret, der hurtigt blev døbt "en glædesring".

- Noget af det vigtigste er at få den gode stemning tilbage på Lyngbygård. Der er en trykket stemning herude. Beboerne er bange - som i at nogle af dem er bange for deres liv, siger hun.

Hun forklarer, at selv før hærværket var der behov for at få løftet humøret på asylcentret.

Tusinder samlet om hærværksramt asylcenter

- Det er et trist sted. Der bor omkring 80 mennesker på et nedlagt plejehjem. Når man går på de hvide, tomme gange, får man en fornemmelse af, hvor svært beboerne har det.

Østjyllands Politi anslår, at arrangementet på sit højeste - cirka klokken halv tre - havde mellem 1500 og 2000 deltagere.

En af deltagerne var De Radikales leder, Morten Østergaard, der efter arrangementet hylder lokalsamfundet omkring Lyngby på Djursland for opbakningen.

- Når ekstremisme stikker sit ansigt frem, så er der brug for et klart modsvar. Det skal jeg love for, at der blev givet i dag. Det ville jeg gerne være en del af. Det her var en manifestation af glæde og hjertevarme, siger han.

- Det er en dyster baggrund med et brandattentat, der kunne have kostet menneskeliv.

- Men når man ankommer og må gå den sidste kilometer, fordi der ikke er parkeringspladser til alle de mange, der er mødt op, så går man herfra med et smil på læben.

Ina Dulanjani Dygaard frygter ikke, at man med arrangementet har givet gerningsmanden eller gerningsmændene bag hærværket mod asylcentret unødig opmærksomhed. I øjeblikket er en anholdt i sagen.

- Men hvis han ikke havde sat ild til bilen og lavet et hagekors, så kan det godt være, at vi ikke var samlet i dag, siger hun.

20141217-173032-A-1920x1920we

play Ny rapport viser: Passiv rygning fra e-cigaretter skader

Hjemløs gade hus forbi

Smitten banker på hos østjyske hjemløse: - De skal vaccineres nu

solcelle solceller solcelleanlæg

playKrav om 500 meters afstand mellem solceller og landsbyer droppes

COVID 19 LIVE
mundbind

liveblogEU-agentur opfordrer til strengere coronarestriktioner

lyntest Falck corona test

Kommuner skruer op for private lyntests

Endelave vaccination

83-årige Jørgen fik første stik på Endelave