Norddjurs-politikere: Derfor lukker vi Mølleskolen

Det var især hensynet til den generelle udvikling af området omkring landsbyen Trustrup, der mandag aften fik politikerne i Norddjurs til at udpege Toubroskolen, som den overlevende

Borgerne i Norddjurs Kommune har været meget aktive i kampen for at bevare de to skoler, der har været lukningstruede de seneste måneder. Arkivfoto.

To mindre skoler i Norddjurs Kommune har de seneste måneder kæmpet mod hinanden i en ufrivillig kamp. Politikerne i kommunens byråd havde udpeget begge skoler som lukningstruede i en del af en større spareplan. For et par uger siden, blev det endeligt vedtaget at én af dem ville komme til at lukke. 

Læs også Politikerne har udvalgt den skole, der skal ofres for Norddjurs' sparekniv

Mandag aften traf forligspartierne Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti den endelige beslutning: Den største af de to skoler, Mølleskolen, skal lukke og eleverne herfra tilbydes en plads på den konkurrerende Toubroskole nær landsbyen Trustrup. 

De to konkurrerende skoler Toubroskolen og Mølleskolen ligger begge i den sydlige del af Norddjurs Kommune, hvor der fremover kun skal være én skole. 

- Det har været afgørende, at vi kan udvikle Trustrup, som et område syd for Grenaa, som har en forbindelseslinje til Aarhus. Det udviklingsmæssige har spillet en stor rolle i hele valget, siger borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen, til TV2 ØSTJYLLAND med henvisning til det letbanestop, som kommer i Trustrup. 

Læs også Forældre fra lukningsudpeget skole: - Vi flytter vores børn til nabokommunen

Byrådsmedlem Steen Jensen (DF) bakker ham op: 

- Ud fra et strategisk og geografisk synspunkt, så var det den bedste beslutning. Det var vi nødt til at indse, selvom man kan have nok så mange følelser involveret. Nogle bliver ramt og jeg er ked af det. Jeg har det ikke ret godt lige nu, siger han.

01:00

Video: Hør henholdsvis borgmester Jan Petersen (S), byrådsmedlem Kasper Bjerregaard (V) og byrådsmedlem Steen Jensen (DF) forklare, hvorfor valget faldt på at lukke Mølleskolen. 

Luk video