Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Akutklinikkerne i Grenå og Silkeborg lukkede før jul, for at frigøre personale til hospitalerne. Mandag afgøres det om den midlertidige lukning skal fortsætte indtil den 21. februar.

Folk på Djursland og på egnen omkring Silkeborg må finde sig i at undvære den akutte lægevagt et stykke tid endnu.

Akutklinikken i Grenå og Silkeborg lukkede før jul, fordi der er brug for personalet på de større hospitaler, der er hårdt pressede på grund af corona. For nu er der lukket på klinikkerne indtil den 24. januar.

Men mandag skal Region Midtjylland tage stilling til, om akutklinikkernes midlertidige lukning muligvis skal forlænges helt frem til den 21. februar. Det fremgår af dagsordenen til et møde i forretningsudvalget mandag.

VIDEO: Akutklinikkerne i Grenå og Silkeborg lukkede før jul, for at frigøre personale til hospitalerne. Mandag afgøres det om den midlertidige lukning skal fortsætte indtil den 21. februar. Se indslaget fra den 16. januar 2021 her.

Det håber Bente Strunge Hermann fra Djursland ikke bliver tilfældet. 

Hun har selv mærket konsekvensen af den midlertidige lukning, da hun den 26. december vred sin tommelfinger af led og måtte ud på en længere udflugt for at kunne få hjælp:

- Jeg blev bedt om at køre til Horsens. Så tænkte jeg, at det måtte simpelthen være en joke. Jeg grinte lidt og spurgte: ”Horsens?” Og så svarede hun: ”Ja, for akutklinikken i Grenå er lukket”. Jeg har halvanden times kørsel til Horsens sygehus!, fortæller Bente Strunge Hermann til TV2 ØSTJYLLAND.

Bente Strunge Hermann endte med kun at skulle køre til Randers med sin skadede tommelfinger, men hun mener, at akutklinikkerne skal åbne hurtigst muligt:

- Det er rigtig ubehageligt, og i forvejen har vi kæmpet før med vores akutklinik og vores akutlægebil, siger hun.

Bente Strunge Hermann fra Djursland har selv mærket konsekvensen af den midlertidige lukning, da hun den 26. december vred sin tommelfinger af led og måtte ud på en længere udflugt for at kunne få hjælp
Bente Strunge Hermann fra Djursland har selv mærket konsekvensen af den midlertidige lukning, da hun den 26. december vred sin tommelfinger af led og måtte ud på en længere udflugt for at kunne få hjælp

Midlertidig lukning er nødvendig

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (Soc. dem), kan godt forstå borgernes frustration, men den midlertidige nedlukning er nødvendig, lyder det:

- Jeg kan godt forstå, at det kan være ubekvemt for nogle, at de skal rejse længere, hvis man har en småskade. Men det er også kun en midlertidig lukning, vi taler om, og det er kun fordi, det er helt nødvendigt, fordi vi skal samle personale på akutmodtagelserne.

- Jeg har ikke taget stilling til, om vi skal forlænge den midlertidige lukning. Det tager vi stilling til på mandag.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (Soc. dem), kan godt forstå borgernes frustration, men den midlertidige nedlukning er nødvendig, siger han.

Står det til Steen Thomsen, regionsmedlem i Region Midtjylland for Dansk Folkeparti, skal nedlukningen ikke forlænges:

- Man bruger årsagen med, at der er corona-travlhed. Men det vil der jo være i flere måneder frem, og så har det lange udsigter, at vi kan åbne akutklinikkerne, og det dur ikke, siger Steen Thomsen (DF) til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi står i en meget vanskelig situation. Er det ikke sådan, at der er noget, det må gå ud over?

- Jo, men det skal ikke gå udover akutklinikkerne lokalt. Vi har frataget dem de lokale sygehuse, nu skal vi værne om den rest, der er tilbage, siger Steen Thomsen.

Beslutningen, om hvorvidt den midlertidige nedlukning skal forlænges indtil den 21. februar, tages på et møde i forretningsudvalget i Region Midtjylland på mandag den 18. januar kl. 10.

Står det til Steen Thomsen, regionsmedlem i Region Midtjylland for Dansk Folkeparti, skal nedlukningen af akutklinikkerne ikke forlænges.
Står det til Steen Thomsen, regionsmedlem i Region Midtjylland for Dansk Folkeparti, skal nedlukningen af akutklinikkerne ikke forlænges.
stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus

40_percent

play Rådmand stiller ikke op til næste kommunalvalg

1600px_COLOURBOX49735143

Bilist sendt på skadestuen efter sammenstød i det vestlige Aarhus

Letbanen

Onsdag morgen holder letbanen igen stille på grund af frost