Akutklinikkerne i Grenaa og Silkeborg fortsat lukket

Den midlertidige nedlukning fortsætter frem til 24. januar.

Presset på de østjyske sygehuse er stadig så stort, at akutklinikkerne i Grenaa og Silkeborg forbliver midlertidigt lukket.

Det har et stort flertal i Region Midtjyllands forretningsudvalg netop besluttet.

- Vi har et historisk stort pres på akutmodtagelserne i regionen og rigtig mange indlagte på COVID-19-afsnittene, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (Soc. Dem.) og fortsætter:

- Og der har vi kigget på, hvor vi har erfarne folk, der ikke har så meget at lave lige nu, og derfor har vi valgt at samle ressourcerne midlertidigt.

Samler ressourcerne

Konkret bliver behandlersygeplejersker fra akutklinikken i Grenaa brugt på akutmodtagelsen i Randers. 

I første omgang var der tale om en midlertidig lukning i tre uger, men den lukning er nu forlænget i yderligere tre uger.

- Der er mange flere, som bruger akutmodtagelserne lige nu, og der har været færre, som har brugt akutklinikkerne og derfor gør vi det, siger Anders Kühnau.

Bliver det sidste gang I forlænger den midlertidige nedlukning?

- Det er for tidligt at sige endnu. Vi forlænger kun, hvis der er et behov. Jeg har fra starten sagt, at det var en midlertidig nedlukning, og det har et samlet forretningsudvalg – på nær DF – bakket op om. 

DF: helt forkert beslutning

Det er en helt forkert beslutning, mener Dansk Folkepartis regionsrådsmedlem Steen Thomsen.

- Jeg understregede fra begyndelsen, at den midlertidige lukning ikke kun ville vare de oprindelige tre uger, hvis begrundelsen var travlhed med coronahåndtering. Det ser vi med al tydelighed nu, siger han.


Han tror ikke, at den midlertidige nedlukning bliver forløberen til en permanent lukning, men  frygter fatale konsekvenser, hvis den midlertidige nedlukning bliver for lang.

- Jeg frygter også, at nogle af de kompetente behandlersygeplejersker finder andet arbejde lokalt, hvis den midlertidige lukning kommer til at vare for lang tid, siger Steen Thomsen.

Her kan du få hjælp

Men har du kendskab til konsekvenser ved nedlukningen nu og her?

- Nej, men det er en forkert logik at rykke flere sundhedstilbud væk fra borgerne. Lokal sundhed tæt på borgerne er at foretrække.

Fortsætter den midlertidige lukning efter den 24. januar?

- Det er jeg alvorligt bange for. Travlheden vil fortsætte langt længere endnu, men vi vil presse på, at de åbner igen hurtigst muligt.


Mest læste

Mere fra Norddjurs

image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Michael Bang Henriksen

liveblog COVID-19 LIVE: Danskerne ser lige så mange som inden nedlukning i december

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel