Marianne skulle kæmpe mod verdens bedste crossfittere – nu er flere års træning tabt

Crossfitteren Marianne Højbjerg fra Grenaa har efter flere års træning kvalificeret sig til at kæmpe mod de bedste i verden til Crossfit Games i USA. Men pludselig blev verden indhyllet i Corona-pandemien.

Man kan vist roligt sige, at Marianne Højbjerg fra Grenaa er en hård nyser.

Hun er nemlig den syvende stærkeste crossfitter mellem 50-54 år, og det er altså på verdensplan.

Tidligere på året kvalificerede hun sig til verdens største og hårdeste crossfitturnering, som finder sted i USA. Dermed gik en stor drøm i opfyldelse.

- Verdensmesterskabet er noget af det største, man kan komme til. Jeg har siddet og set det hver sommer, og jeg har tænkt, ’hold kæft, de er gode, og at det ikke er noget, jeg selv ville komme til,’ men så gjorde jeg det fandme, siger Marianne Højbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Nu er der sådan en tomhed inden i. Jeg er gået fra at være glad til at være rigtig ked af det.

Marianne Højbjerg, crossfitter, Grenaa

Men på grund af corona-pandemien er verdensmesterskaberne i crossfit, i Marianne Højbjergs klasse, blevet aflyst. Drømmen brast og ét års intensiv forberedelse er tabt.

- Nu er der sådan en tomhed inden i. Jeg er gået fra at være glad til at være rigtig ked af det, siger Marianne Højbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Marianne Højbjergs drøm om at deltage til verdensmesterskabet i crossfit brast, og hendes lokale træningscenter er lukket, men det forhindrer hende ikke i at træne.

”En ægte Pippi Langstrømpe”

Marianne Højbjergs passion for at dyrke crossfit begyndte for otte år siden. Det hele startede som en hobby og målet var at holde sig i form.

- Jeg begyndte i Boxen hos Morten og Mette en måned efter, de åbnede, og så har jeg været der lige siden. Det startede med to gange i ugen, så blev det tre gange i ugen, og så blev det fire gange i ugen, siger Marianne Højbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi plejer at sammenligne hende med Pippi Langstrømpe. Hun er ligeså stærk, som hun er sød og dejlig.

Mette Ihler Jensen, medejer af Crossfit 8500, Grenaa

For Marianne Højbjerg handler det om at blive bedre og tage den et ekstra nøk opad, hver gang hun træner. Og det skaber respekt i klubben.

Mette Ihler Jensen har fulgt Marianne Højbjerg lige siden hun begyndte til crossfit for otte år siden.
Mette Ihler Jensen har fulgt Marianne Højbjerg lige siden hun begyndte til crossfit for otte år siden.

- Når hun er i gang, er hun i gang i tre-fire timer ad gangen, og nogle gange har hun også to pas om dagen, men det slår hende ikke ud. I starten var vi mange, der prøvede at følge med hendes træningsprogram, men det hopper vi let og elegant over nu, siger Mette Ihler Jensen, der er medejer af Crossfit 8500 i Grenaa.

Mette Ihler Jensen har fulgt Marianne Højbjerg lige siden begyndelsen.

- Vi plejer at sammenligne hende med Pippi Langstrømpe. Hun er ligeså stærk, som hun er sød og dejlig. Og så har hun et kærligt væsen, så hun omfavner rigtig mange nede i Crossfit 8500, siger Mette Ihler Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Før corona-udbruddet trænede Marianne Højbjerg fire gange i ugen - fire timer ad gangen i Crossfit 8500 i Grenaa.
Før corona-udbruddet trænede Marianne Højbjerg fire gange i ugen - fire timer ad gangen i Crossfit 8500 i Grenaa.

Er mor til fem, kone og SOSU-hjælper ved siden af

Marianne Højbjerg begyndte at konkurrere i crossfit for fem år siden. Sidenhen er der kommet flere konkurrencer til.

- I konkurrencerne kan jeg måle mig med andre og derved blive bedre. Det er dét, der driver mig, siger Marianne Højbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

Da hun for over et år siden satte målet efter verdensmesterskaberne, fik hun en personlig træner, og så indrettede hun hele sit liv efter at komme til VM.

Marianne Højbjerg drømmer om at deltage til verdensmesterskabet i crossfit. 
Marianne Højbjerg drømmer om at deltage til verdensmesterskabet i crossfit. 

- Det er hele mit liv, der er rettet ind på det – med mad og søvn og hvile. Det er mit andet arbejde. Hvis jeg ikke arbejder som SOSU-hjælper, så træner jeg. Der er altid noget at træne, så det er nærmest 24/7, siger Marianne Højbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

Imens skal privatlivet med fem børn, mand og hus også hænge sammen.

- Det kan kun lade sig gøre, fordi jeg har den perfekte mand, som godt ved, at han får en gladere og mere energifuldt kone hjem, når jeg træner, og han elsker at stå på sidelinjen og heppe, og han gør rigtig mange ting, for at jeg kan lave crossfit, siger Marianne Højbjerg.

Giver ikke op

Corona-pandemien har også lukket Marianne Højbjergs lokale fitnesscenter ned. Det betyder, at hun de seneste to måneder har trænet i sin have.

- Det har mildest talt været rigtig træls. Jeg har ikke kunne træne optimalt, men jeg har lånt nogle ting fra crossfit, og så har jeg gjort det så godt, jeg kunne, siger Marianne Højbjerg.

Selvom alt langt fra er, som det plejer, så går Marianne Højbjerg fortsat efter at komme med til verdensmesterskaberne i USA.

Corona-pandemien har sat en stopper for, at Marianne Hæjbjerg kan komme til VM i crossfit i år, men det stopper hende ikke på den lange bane.
Corona-pandemien har sat en stopper for, at Marianne Hæjbjerg kan komme til VM i crossfit i år, men det stopper hende ikke på den lange bane.

Det er den brændende lyst til sporten, der gør, at hun hanker op i sig selv, spejder mod horisonten og fortsætter mod sit mål.

- Jeg er klar igen. Jeg skal til VM. Jeg giver ikke op, når jeg har sat mig noget for, siger Marianne Højbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

Marianne Højbjerg kan se frem til næste uge, hvor hendes lokale crossfitcenter åbner for udendørstræning.

De seneste to måneder har Marianne Højbjerg trænet hjemme i sin have.
De seneste to måneder har Marianne Højbjerg trænet hjemme i sin have.