Lufthavn: Vil have afklaring

Borgmestre håber, at diskussionerne snart kan slutte

08:24

1 af 2

Diskussionerne om placeringen af en østjysk lufthavn skal have en ende.

Det mener borgmestrene fra både Norddjurs og Aarhus kommuner, efter at en ny analyse fra rådgivningsfirmaet Grontmij blev offentliggjort tidligt mandag aften.

Analysen anbefaler, at en eventuel ny lufthavn placeres i Flensted nær Låsby.

Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) håber, at lufthavnen i Tirstrup består. Uanset om der anlægges en ny lufthavn eller ej, ønsker han dog, at diskussionerne snart får en ende.

Se: Peger på Låsby-lufthavn

- En flytning vil naturligvis påvirke Djursland negativt på flere måder. På den anden side har vi i Aarhus Lufthavns bestyrelse sagt, at vi har respekt for, at der er brug for en politisk proces i Aarhus, og at der er brug for et grundlag, siger Jan Petersen i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det har vi også sagt i respekt for, at den lufthavn vi har i Østjylland i dag, den er vi nødt til at arbejde videre på på et afklaret grundlag. Vi kan ikke leve med den situation, at det konstant diskuteres, hvor lufthavnen skal ligge. Det er ikke en måde at bygge en lufthavn op på - og Østjylland kan ikke undvære en lufthavn.

Se: Dropper planer om citylufthavn

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) er enig i, at der snart skal findes en afklaring på, om der skal bygges en ny lufthavn - og i givet fald hvor:

- Det, der har været førsteprioritet for udgangspunktet i denne proces og i det videre forløb, det er, at der kommer en afklaring. Både af hensyn til Tirstrup Lufthavn, som ikke kan leve med den usikkerhed, der er forbundet med diskussionen omkring, om der skal være en ny lufthavn eller ej. Men også af hensyn til de borgere der bliver berørt af det her.

Se: Skanderborg tvivler på lufthavn

Aarhus Kommune ventes inden sommerferien at komme med en principbeslutning om, hvad byrådet vil.

Hvis en fremtidig lufthavn skal ligge i Flensted ved Låsby, skal Skanderborg Kommune godkende lufthavnen.

Derudover skal Silkeborg Kommune også inddrages, da støjen fra flyene også vil ramme beboere i Silkeborg Kommune.

Se flere kommentarer fra borgmestrene i Norddjurs, Aarhus og Skanderborg kommuner i videoen øverst i artiklen.