32.000 kroner til børnehjem

Handelsskoleelever fra Grenaa har stået for at samle penge ind til projekt i Kenya

En flok handelskoleelevers ihærdige indsats med at arrangere et marked i Grenaa, betyder, at et børnehjem i den kenyanske by Mombasa nu kan se frem til at modtage et større pengebeløb.

Helt nøjagtigt er der tale om 32.580 kroner, som er blevet indsamlet ved at sælge genstande, som virksomheder har doneret.

Eleverne kommer fra EUD Business i Grenaa og har tidligere på måneden afholdt arrangementet 'Trade Fair' i samarbejde med den lokale cityforening.

- Særligt i betragtning af, at de studerende selv har stået for hele planlægningen og organiseringen samt gennemførelsen af Trade Fair, er det imponerende, hvad udbyttet blev i form af både penge og det, de har lært. Vi undervisere har udelukkende fungeret som konsulenter for dem. De har siden været til eksamen i projektet, og her kan vi jo se på karaktererne, hvor meget de har lært af processen, siger lærer Tina Mariann Madsen i en pressemeddelelse.

Handelsdagen, hvor folk kunne komme forbi og købe de indsamlede varer, endte ud med det femcifrede overskud, som i tirsdags blev overrakt til den aarhusianske bokser Brian Mathiasen.

Brian Mathiasen er udover at være kendt fra sportens verden, også kendt for sit børnehjems-projekt i den kenyanske by Mombasa.

De 32.580 kroner gik derfor til hans projekt 'Support Mombasa' og skal bruges på at bygge et hegn ved en ny tilbygning til børnehjemmet.

- Jeg er overvældet. Jeg havde ikke regnet med et beløb i den her størrelsesorden. Da jeg så, hvor mange mennesker der var til Trade Fair, var jeg sikker på, at det ville give overskud. I hvert fald ti tusinde. Men mere end tredive havde jeg ikke turdet håbe på, fortalte Brian Mathiasen kort efter at have fået overrakt pengene.

Brian Mathiasen er tidligere blevet kåret som 'Årets Østjyde' for netop sit projekt med at etablere børnehjem i Kenya.