Plastikstrips bliver efterladt ved lygtepæle: - Det er noget svineri

På tirsdag skal alle valgplakater være taget ned - men flere steder glemmer man plastikstrips ved lygtepælene.

Opdateret
Søndag aften kl. 20.30 er artiklen opdateret med et citat fra lokalformanden for Socialdemokratiet i Sabro, Berit Rousing, der fortæller, at hun ikke er ansvarlig for valgplakater Borum.

I ugevis har Jens Mathiasen set på to socialdemokratiske valgplakater lige udenfor sit hjem i Borum.

Søndag formiddag blev den sidste taget ned, men den ene af plakaternes plastikstrips er blevet efterladt i græsset ved siden af lygtepælen.

- Det er noget svineri. Lige her i lille Borum, hvor der er pænt og rent, så ser man jo tydeligt sådan nogle strips. Hvis man kan hænge det op, så kan man vel også pille det ned igen, siger Jens Mathiasen til TV2 ØSTJYLLAND.

Jens Mathiasen er ked af at se, at flere partier ikke kan finde ud af at få alt valgskraldet med, når de rydder op.
Jens Mathiasen er ked af at se, at flere partier ikke kan finde ud af at få alt valgskraldet med, når de rydder op.

Eftersom han har haft flere uger til at vænne sig til de to ansigter, så er han heller ikke i tvivl om, hvem de to plastikstrips udenfor hans hjem tilhører.

- Der hang to, og den ene er kommet ned her til formiddag. De her strips har ligget der i et par dage, efter Flemming Knudsens valgplakat kom ned. Så der må stå Flemming på de her plastikstrips, siger Jens Mathiasen.

- Jeg synes, det er et skidt signal at sende, hvis man går ind for grøn omstilling og at passe på miljøet, for så er plastikstrips jo ikke så godt.

Det er langt fra det eneste sted, hvor plastikstrips er blevet efterladt. Det kan man finde eksempler på flere steder i Østjylland.

Det er disse to plastikstrips i Borum, som Jens Mathiasen mener, stammer fra en af Flemming Knudsens valgplakater.
Det er disse to plastikstrips i Borum, som Jens Mathiasen mener, stammer fra en af Flemming Knudsens valgplakater.

Strips skal ned samtidig med plakater

Flemming Knudsen, der er medlem af regionsrådet for Socialdemokratiet, er ærgerlig over, at Jens Mathiasen mener, at de efterladte strips kommer fra hans valgplakat - for det mener han ikke er tilfældet.

- Det forstår jeg ikke. For det første er jeg træt af det, fordi jeg er dybt enig med den borger om, at de strips skal væk. Plakaterne skal være taget ned på tirsdag og stripsene skal ned samtidig. Det er min holdning, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg har talt med formanden for partiforeningen i Sabro, som påstår, at hun personligt har taget mine plakater ned i fredags og fjernet stripsene. Og når hun siger det, så tror jeg på hende.

Flemming Knudsen mener, at Jens Mathiasen må have forvekslet hans valgplakater med nogle andres.
Flemming Knudsen mener, at Jens Mathiasen må have forvekslet hans valgplakater med nogle andres.

Det viser sig efterfølgende, at det ikke er lokalformanden for Socialdemokratiet i Sabro, Berit Rousing, der er ansvarlig for valgplakater i Borum. Det oplyser hun søndag aften til TV2 ØSTJYLLAND. Det er i stedet lokalformanden i Borum. Dermed kan hun ikke sige, hvorvidt der kan være tale om strips fra Flemming Knudsens valgplakat i tilfældet i Borum.

- Jeg kan også fortælle, at vi herude i Sabro ikke hænger op med hvide strips, siger hun.

Flemming Knudsen har sendt en besked ud til alle otte socialdemokratiske partiforeninger i Aarhus Vest med en påmindelse om at huske at fjerne plastikstripsene.

- Vi har utroligt mange frivillige mennesker, der i deres fritid hænger plakater op og tager dem ned igen. Og der sker fejl, selvfølgelig gør der det. Men jeg kan i hvert fald sige, at det er noget, der bliver diskuteret, og som nu også vil blive taget op igen, siger Flemming Knudsen.

Valgplakaterne er i fuld gang med at blive pillet ned. Men flere steder glemmer politikerne de små plastikstrips, plakaterne har været fæstnet med.

'Fjern dem hurtigst muligt'

Ifølge næstformanden for Danmarks Naturfredningsforening i Aarhus, Ellen Hald Esmann, er det vigtigt, at alle plastikstrips bliver fjernet hurtigst muligt.

- Vi kan risikere, at dyrene spiser dem, så de kommer ned i deres maver, som ikke kan opløse dem. De kan risikere at blive syge af det, og endegyldigt kan de jo dø af det. Derudover er konsekvensen også, at det hober sig op i naturen – det er jo ikke noget, der forsvinder af sig selv, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi tænker selvfølgelig, at det er, fordi de ikke har lagt mærke til, at de ikke har fået dem med. Men vi vil forfærdelig gerne, at de får det ryddet op hurtigst muligt.

Plastikstripsene er både blevet efterladt i lygtepæle og på jorden, hvor dyr let kan få adgang til dem.
Plastikstripsene er både blevet efterladt i lygtepæle og på jorden, hvor dyr let kan få adgang til dem.