El-scooterbande ledte efter nye medkørere - nu er medlemstallet eksploderet

I sidste uge var de fire medlemmer i gruppen "Os med el-scootere i Horsens". I dag er de ni, der skal ud at køre sammen og 25 nye medlemmer i gruppen.

00:52

VIDEO: I Horsens har en ny motorklub set dagens lys. De kører på strøm og har en topfart på 15 km/t. I sidste uge var de fire medlemmer, i denne uge er de ni. Videoen er fra den 11. september 2019.

De er frygtløse, de har fart på, og de har nu udvidet Facebookgruppen ”Os med el-scootere i Horsens” med 25 nye medlemmer.

I Horsens har en ny motorklub set dagens lys, og de mødes hver onsdag for at køre en tur sammen. De kører på strøm, og så har de en topfart på kun 15 km/t. Gruppen hedder ”Os med el-scootere i Horsens” på Facebook, og i dag kører de til Egebjerg Vandværk.

Der er åbenbart et behov for sådan en gruppe.

Lone Jødal, medlem af gruppen "Os med el-scootere i Horsens"

Stor interesse for at komme med på tur

Det glæder gruppen, at de har øget medlemstallet.

- Der er åbenbart et behov for sådan en gruppe. Der er rigtig mange, der har skrevet for at høre, hvordan vi gør her i Horsens, siger en af gruppens medlemmer, Lone Jødal, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også El-scooter-bande søger nye medlemmer - lige nu er de fire

Hun fortæller også, at de fleste nye medlemmer er fra Horsens og omegn, men gruppen har også fået en henvendelse fra en kvinde fra Randers.

- Der er også en kvinde fra Randers, der kører med i dag. Hun har bestilt en Flextur fra Randers til Horsens for at køre med til Egebjerg Vandværk, siger Lone Jødal.

Drømmer om en klub i Randers

Det er Birgith Staun fra Øster Bjerregrav ved Randers, der er tale om. Onsdag var hun med ude på turen i Horsens-området. Hun drømmer nemlig om også at lave en el-scooter-klub i hjembyen.

- Jeg tænker, at når det nu kan lade sig gøre her i Horsens, kan det også lade sig gøre i Randers, så det kunne jeg godt tænke mig at starte op, siger hun.

01:34

VIDEO: Her kan du komme med ud på dagens køretur og høre mere om, hvorfor Birgith Staun har taget turen helt fra Randers ned til Horsens.

Luk video

Birgith Staun hørte om el-scooter-klubben i Horsens via sin datter, og hun var solgt med det samme.

- Det er positivt, og menneskerne er positive. Det giver mig noget, og vi kommer ud og oplever noget, vi ikke har oplevet før. Det betyder meget, siger Birgith Staun, der håber at den nye klub i Randers kan komme op på 10-15 medlemmer.

Har fået flere medlemmer

Gruppen i Horsens har også fået lavet foldere, som de deler ud til alle de el-scootere, som de møder.

Læs også Borgere får 100.000 kroner for at flytte i bofællesskab

- Så er meningen, at når man møder en anden, der kommer kørende, så giver man en brochure, så de kan læse om det, når de kommer hjem. Hvis de synes, det er en god idé, så ringer de nok og siger, de vil køre med. På den måde bliver vi flere, sagde Steffen Gerlach til TV2 ØSTJYLLAND den 11. september 2019.

Gruppen har fået laver foldere for at tiltrække flere medlemmer.

- Nogle gange er jeg ved lægen eller skal have ordnet fødder ved Sundhedshuset i Horsens. Der holder ret jævnligt et sted mellem tre og fem tomme scootere, så kan man smide en brochure i deres kurv på scooteren, sagde Steffen Gerlach.

02:59

De fleste kender motorcykelklubber. Mænd og kvinder, der elsker en stor kværn, og bruger den fælles interesse til at mødes og være sociale. I Horsens har en ny motorklub set dagens lys. De kører bare på strøm, og så har de en topfart på bare 15 kilometer i timen. Indslaget er fra den 11. september 2019.

Luk video

Denne artikel er onsdag klokken 18.00 opdateret med afsnittet om Birgith Staun.