Dyt – Dyt: 1. maj kan du se det røde flag smælde gennem en bilrude

I Horsens vil socialdemokrater, SF’ere og Enhedsliste-folk ikke nøjes med at holde 1. maj i cyberspace - de markerer arbejdernes internationale kamp- og festdag 1. maj med drive in-møde på byens dyrskueplads.

Coronakrisen har sat gang i opfindsomheden hos fagbevægelse og politiske partier for at udvikle alernative måder til at holde 1. maj-arrangementer - mest i form af digitale sammenkomster.

I Horsens bliver der dog fredag eftermiddag mulighed for at møde op til et fysisk møde med lokale og landspolitiske talere og musikalsk underholdning fra en scene på Dyrskuepladsen, når der fra klokken 15 til 17 holdes drive in 1. majfest.

Skal blive i bilerne

Deltagerne skal blive i deres biler, mens de følger både scene og storskærm. 

Det traditionelle optog gennem byen må deltagerne undvære. Det samme gælder pølsevogn, fadøl og toiletter.

- Vi er spændt på at høre, om folk er i så god træning til fællessang, at vi kan høre de røde flag smælde helt over i Bygholm Park, når musikken spiller op, og unge mennesker fra musicalskolen i Horsens synger for, siger Bo Skov Johansen, formand for Socialdemokratiet i Horsens.

Folketingets formand taler

Henrik Dam Kristensen, Folketingets formand, valgt for Socialdemokratiet i Horsens-kredsen, Peter Sørensen, S-borgmester i Horsens, Kirsten Normann Andersen, SF-folketingsmedlem, Paw Amdisen, SF-medlem af Horsens Byråd, Christian Juhl, folketingsmedlem for Enhedslisten, og Lisbeth Torfing, byrådsmedlem for Enhedslisten i Horsens, giver hver deres bud på, hvad 1. maj kan handle om i en krisetid.

Det faglige indslag står Hans A. Sørensen for. Han er formand for LO Horsens Hedensted, der støtter arrangementet økonomisk.

Brug for vinduesviskerne

Vejrudsigten for i fredag eftermiddag lover masser af regn, så det kan være en ekstra fordel at overvære mødet fra lune biler med vinduesviskerne kørende. 

Skulle solen titte frem, er der forbud mod at forlade bilerne, så der bliver ikke mulighed for at småsnakke med andre end dem i nabobilerne.

Aarhus Universitet

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs

Museum Østjylland

play VIDEO: Kæmpe lager sikrer østjysk historie

john Møller Kørerlærer

play Alle køreprøver udsat igen: Kasper må se langt efter sit kørekort

hussalg til salg hus bolig boligmarked boligmarkedet ejendomsmægler

play Boligmarkedet tordner frem: Husene bliver flået væk i rekordfart