Stortalentet Mie Højlund førte an til løbe-event for velgørenhed

Der afholdes i alt fem løbeevents til fordel for Julemærkehjemmene

Det var en glad Mie Højlund, der efter løbet poserede ved Clausholm Slot.

En flok østjyder fik sig søndag formiddag en frisk løbetur og kom samtidig lidt tættere på et af dansk håndbolds allerstørste talenter.

Det skete på Clausholm Slot i Favrskov Kommune, hvor Dansk Håndbold Forbund i samarbejde med Sparekassen Kronjylland havde arrangeret et løbeevent, hvor man kunne løbe tre-fire kilometer med Mie Højlund, der er playmaker på det danske håndboldlandshold. 

Læs også Håndbold på trods af diagnoser: Mød Alexander og de andre stjerner

Deltagerne behøvede ikke at frygte, at de ikke kunne følge med landsholdsspilleren, der er i særdeles god form.

- Vi spillede kamp i går, så jeg har nok lidt tunge ben. Det bliver et stille og roligt løb fra min side af, sagde Mie Højlund inden løbet til TV2 ØSTJYLLAND. 

Mie Højlund er to gange i karrieren blev kåret til Årets Talent i kvindeligaen og har vundet både EM og VM som ungdomslandsholdsspiller.

Valgte selv slot

Målet med dagens løb er ifølge Dansk Håndbold Forbund at få håndboldfans tættere på landsholdet og på håndboldspillerne.

- Vi skal undgå, at der en kløft mellem tilhængerne og landsholdet, og det har vi mulighed for her, hvor man også kan lære spillerne lidt at kende som mennesker, siger Martin Hachem, der er projektleder hos Dansk Håndbold Forbund, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Jeg kan mærke, at når jeg kommer hjem til Østjylland, så er det her, jeg føler mig mest hjemme.

Mie Højlund, landsholdsspiller i håndbold

Arrangementet blev afholdt ved Clausholm Slot og er det første af i alt fem løbeevents. 

- De spurgte mig, hvor jeg ville foretrække at løbe, og min familie bor få minutter fra slottet, så det lå lige til højrebenet, at vi skulle løbe der, siger Mie Højlund til TV2 ØSTJYLLAND.

Spillere har valgt Julemærkehjemmene

Projektet støtter Julemærkehjemmene og Sparekassen Kronjylland giver 3000 kroner per løbevent samt 10 kroner per kilometer.

- Man har spurgt landsholdsspillerne, hvilken aktivitet de gerne vil støtte, og de har valgt Julemærkehjemmene, siger projektleder Martin Hachem.

Læs også Sand mellem tæerne og en bold i hånden: Glesborg elsker håndbold

20-årige Mie Højlund beskrives som Danmarks måske største håndboldtalent. Hun er kendt for sin gennembrudskraft, hurtighed og et rigitg godt skud.

Stortalentet Mie Højlund fik ligadebut i Randers HK som 16-årig og A-landsholdsdebut som 18-årig. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Mie Højlund er født og opvokset i Voldum nær Clausholm Slot som den eneste pige i en søskendeflok på tre. Hun har tidligere spillet i blandt andet Randers HK.

Løbeeventet blev afholdt mellem klokken 11 og 12 søndag.

I et af de kommende løbeevents kan man løbe en tur med Rikke Iversen, der til daglig spiller i Silkeborg-Voel.