Sand mellem tæerne og en bold i hånden: Glesborg elsker håndbold

Skoleelever byttede klasseværelser ud med sand, sol og håndbold

01:41

VIDEO: Skoleelever fra Gjerrild-Bønnerup Friskole, Glesborg Skole og Ørum Skole var tirsdag samlet til stor håndboldturnering hos Nørre Djurs HK.

På landsplan falder antallet af håndboldspillere, men på Djursland har en lille håndboldklub knækket koden. På trods af lavere børnetal i lokalområdet, har Nørre Djurs HK fået flere medlemmer de seneste år.

Op mod 200 elever fra Gjerrild-Bønnerup Friskole, Glesborg Skole og Ørum Skole var tirsdag samlet til beach-håndbold-turnering arrangeret af Nørre Djurs Håndboldklub i Glesborg. 

Glesborg ligger i det nordlige Djursland og har cirka 600 indbyggere. Foto: Google Maps

Selvom landsbyen og lokalområdet er tyndtbefolket, har klubben Jyllands største beach-anlæg til udendørs håndbold.

Flere vil spille med

Og håndbold er populært på det nordlige Djursland. Klubben fra Glesborg, en landsby med mindre end 1.000 indbyggere, oplever en stigning i antallet af medlemmer og havde sidste år 207 håndboldspillere fordelt på 17 turneringshold.

Læs også Skanderborg efter oprykning: - Ingen troede, at vi skulle stå her

En af årsagerne til den store interesse for håndbolden er det tætte samarbejde med de lokale skoler, hvorfor elever fra 4. til 6. klasse tirsdag var på besøg til en omgang håndbold i sandet. 

- Vi gør det, fordi vi rigtig gerne vil have flere til at dyrke foreningsidræt og i særdeleshed håndbold. Vi har et rigtig fint samarbejde, hvor vi flere gange om året laver aktiviteter sammen for både at skabe gode dage for børnene, men også for at få flere ind i foreningen, siger Henrik Elkjær, der er ungdomstræner i Nørre Djurs HK.

Henrik Elkjær er ungdomstræner i Nørre Djurs Håndboldklub i Glesborg på Djursland.

På landsplan falder antallet af håndboldspillere. I 2007 var der 122.647 foreningshåndboldspillere i Danmark, mens der i 2017 var 104.989. I Nørre Djurs HK havde man fra forrige år til sidste år derimod en lille fremgang. Fra 195 til 207.

- Jeg går til håndbold, fordi jeg synes, det er sjovt, og man får nye kammerater og motion ud af det, siger Anders Koustrup Ildvad fra Glesborg Skole, som torsdag spillede med i turneringen sammen med elever fra de andre skoler.

Anders Koustrup går i 6. klasse på Glesborg Skole.

- Jeg synes, det er fedt, for så møder man nye mennesker, siger han.

Samarbejdet er vigtigt for alle

På Glesborg Skole er man glade for samarbejdet med den lokale klub.

Læs også Lænket til kørestol i 10 år efter fejloperation – nu konkurrerer hun i bikinifitness

- Det er vigtigt at samarbejde med den lokale håndboldklub, for det styrker fællesskabet særligt ude i de her mindre befolket områder, som Glesborg-området er, siger Mikkel Sesler, der er lærer på Glesborg Skole.

I håndboldklubben er man heller ikke i tvivl om, at dage som i dag er med til at få flere medlemmer i klubben.

Elever fra 4. til 6. klasse på Gjerrild-Bønnerup Friskole, Glesborg Skole og Ørum Skole var tirsdag med til turneringen i Glesborg.

- Det er lykkedes at få flere til at spille håndbold, men det er en hård kamp hele tiden. Det er gået rigtig fint på ungdomsdelen de seneste år, og det her skolesamarbejde er en væsentlig del af forklaringen, siger Henrik Elkjær.

Han fortsætter:

- Vi er en lille landsby i et område, hvor der ikke bor super mange mennesker, så derfor er det rigtig fedt, at vi kan arbejde på tværs. De tre landsbyskoler, som er med her, er dem, som ligger tættest på vores forening. Det er rigtig fedt, at de vil være med.

Læs også Idrætscenters tag kollapsede: Nu genindvies den store hal

Henrik Elkjær oplever, at klubben og håndbolden er med til at samle lokalområdet og styrke sammenholdet.

- Jeg synes, at håndbold er en væsentlig del af den danske kultur, og det kan samle folk. Ligesom det kan samle nationen, når landsholdet spiller, så kan det samle lokalområdet, når vores 1. hold spiller, og det er vi rigtig glade for, og det vil vi gerne blive ved med at udvikle.

I videoen øverst på siden kan du se mere om tirsdagens holdboldturnering i Glesborg.