Marianne fik tømt tanken: - Hvad fanden er det for en verden, vi lever i?

En hullet og tom benzintank chokerede Marianne Lykke Bukhave, men der er faktisk flere og flere, der oplever at få stjålet brændstof direkte fra bilen. Det viser tal fra Østjyllands Politi.

Tirsdag formiddag satte Marianne Lykke Bukhave sig i sin grå Peugeot 208 i Hinnerup. Hun skulle til blomsterhandleren efter en buket blomster til sin mor, der fyldte 80 år. Men Marianne Lykke Bukhave nåede ikke langt.

Hun nåede faktisk slet ikke at køre nogen som helst steder, for da hun drejede nøglen rundt, stod benzinmåleren på nul og lyste rød - til bilejerens store forundring.

quote Hvad fanden er det for en verden, som vi lever i?

Marianne Lykke Bukhave, bilejer fra Hinnerup

Marianne Lykke Bukhave havde dagen forinden fyldt tanken med dyre dråber benzin, og nu var det hele lige pludselig væk. Men hvordan tænkte hun.

Tanken tappet for benzin

Da hun steg ud af bilen, lagde hun mærke til, at der lå benzin under bilen og på parkeringspladsen, hvor hun holdt.

Det viste sig, at der var blevet boret et stort hul i bilens benzintank, og at den var blevet tappet for indholdet.

- Hvad fanden er det for en verden, som vi lever i, spørger Marianne Lykke Bukhave, der stadig er chokeret og frustreret over, at nogen kan finde på at gøre sådan.

Hun tænkte straks, at det kunne have noget at gøre med de stigende benzinpriser, der lige nu ligger på omkring 18 kroner per liter.

- Der er nok nogen, som tager nye midler i brug for at få fat i brændstoffet, siger hun.

- Men vi kan jo ikke holde øje med vores biler hele døgnet rundt. 

Mekaniker oplever stigende problem

Hun ringede til vejhjælp, der skulle hjælpe med at fragte bilen til mekaniker, og ham, der tog imod bilen, var Jakob Kahr.

Han ejer Kvik Center Randers og Risskov, og allerede efter telefonsamtalen med Marianne Lykke Bukhave, havde han sine gisninger om, hvad der kunne være problemet med bilen.

- Jeg tænkte straks, at det kunne være en tank, der var blevet tappet for benzin, siger han.

Kvik Center-ejeren fortæller, at han har set lignende tilfælde otte gange i år, og det er langt fra normalen.

- Vi plejer aldrig at se det. Det er i hvert fald yderst sjældent og højest en gang om året, siger han.

Han fortæller desuden, at langt størstedelen af de biler, der har været forbi værkstedet med hullet tank, har lignet professionelt arbejde.

- Vi har haft flere tilfælde, hvor det er et snorlige hul. Det ligner, at det er blevet gjort med en adapter, og at det er noget, der gøres fuldstændig bevist, siger han.

Dyr skade i restordre

Det er ikke nogen let skade at lappe sammen, når tanken er hullet. Faktisk kan det slet ikke repareres, så derfor skal der en helt ny tank til. Og de er lige nu i restordre.

Ifølge Jakob Kahr tager det  seks til otte uger at få benzintanke hjem fra udlandet, og det er et problem, for han tænker, at han får brug for at have et helt lager af dem i værkstedet i fremtiden.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke over, at jeg nok skal ud til en del flere af de her tilfælde. Marianne Lykke Bukhave er i hvert fald ikke den sidste til at opleve det, siger han.

Det er en skade, der kan koste op mod 12.000 kroner, og bilejerne kan ikke gøre spor for at forhindre, at det ikke sker for dem.

- Der er ikke nogen måde at sikre sin egen tank på. Jo, du kan selvfølgelig stille bilen i soveværelset og låse døren, men det er jo de færreste, der vælger den løsning, siger Jakob Kahr.

Langt flere anmeldelser i år

Østjyllands Politi oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at det har modtaget 43 anmeldelser om tyveri af benzin og olie siden februar i år. 

Det er langt flere end sidste år i samme periode. Her fik politiet kun 15 anmeldelser. 

Der er en forskel på, hvorfra anmeldelserne kommer i politikredsen.

En stor del kommer fra borgere i og omkring Randers, mens Syddjurs, Norddjurs og Odder ikke oplever at få tømt tanken i samme omfang.