Protest mod kødfrie boder: Birgitte har solgt sin festivalbillet

Birgitte Søby Vagnholm har solgt sin billet til weekendens Northside, efter festivalen har annonceret, at den bliver kødfri. Hun vil ikke have trukket en ideologi og politik ned over hovedet.

I dag åbner festivalen Northside i Aarhus, men det bliver uden Birgitte Søby Vagnholm fra Ugelbølle, for hun har solgt sin billet i protest.

- For jeg får ikke det, jeg havde købt billet til dengang, siger Birgitte Søby Vagnholm.

Hun havde købt billet til Northside i 2020, som blev udsat i to omgange på grund af situationen omkring coronavirus.

Birgitte Søby Vagnholm var loyal og beholdt hver gang sin billet, selv om hun kunne få den refunderet. Det tilbud savnede hun dog, da hun fandt ud af, at Northside 2022 blev annonceret som kødfri zone.

- Jeg havde intet problem, hvis de havde tilbudt refusion, da det blev til en vegetarfestival, og som de gjorde de to gange, de udsatte festivalen, siger nu billetløse Birgitte Søby Vagnholm.

Har mødt massiv kritik

Tilbage i efteråret 2021 meddelte festivalen, at der på dette års festival kun kan købes plantebaseret mad. Kød og fisk er bandlyst, mens mayonnaise og ost kun anvendes i moderate mængder.

- Vi vil gerne fortsætte med at overraske, udfordre og gå forrest, og at servere plantebaseret mad er et naturligt næste skridt på vores bæredygtighedsrejse. Det er fremtidens mad nu, forklarede festivalchef for Northside Brian Nielsen dengang i en pressemeddelelse.

Det har siden kastet mange stærke reaktioner af sig fra musikglade festivalgængere, der ikke vil finde sig i at få dikteret menuen, og Northside har også tidligere forsvaret sig.

Northside har dog holdt fast ved kødfri festival.

Ingen sur gammel dame

Birgitte Søby Vagnholm har to gange tidligere været på Northside, men en tredje gang bliver det altså ikke til.

- Jeg føler, jeg får trukket en ideologi og politik ned over hovedet. Havde de så bare lavet en overgangsordning. De burde have lavet en glidende overgang i stedet for at fjerne kødet helt, siger den tidligere festivaldeltager.

Hun beder om at få fremhævet i artiklen, at hun ikke har et problem med at spise vegetarisk mad. Det er ikke hendes anke.

- Jeg er ingen sur gammel dame, og jeg kan sagtens spise vegetarisk. Det er måden, Northside har introduceret det på, der er problemet. Jeg ville godt have haft valget i stedet for at få noget trukket ned over hovedet. Jeg synes simpelthen, de har bondefanget folk, siger Birgitte Søby Vagnholm.

TV2 ØSTJYLLAND har torsdag forsøgt at få en kommentar fra Northside til Birgitte Søby Vagnholms kritik, men det er ikke lykkedes.