70-årig genopliver hund efter hjertestop

På sin gåtur med hunden Rex måtte 70-årige Erling Mølholm pludselig yde hjertemassage. Ny hyldes han af Hjerteforeningen.

Det blev for 70-årige Erling Mølholm en noget anderledes gåtur med hunden på den sædvanlige rute nær Grundfør ved Hinnerup. 

Den dansksvenske gårdhund Rex standsede pludselig brat op bag ham. Den 14 år gamle hund - 98 år i hundeår - begyndte at hoste og bevægede sig, som var han beruset. 

Og så faldt han om. 

quote Jeg ruskede i ham, men han var fuldstændig livløs.

Erling Mølholm, ejer til Rex

Rex er 14 år og går dagligt ture med ejeren Erling.
Rex er 14 år og går dagligt ture med ejeren Erling.

- Jeg blev så forskrækket. Jeg løb hen og ruskede i ham, men han var fuldstændig livløs, fortæller Erling til TV2 ØSTJYLLAND.

Den første tanke, der kom til Erling, var, at hunden skulle have hjertemassage. 

Hjertemassage til hunde

Han havde taget flere førstehjælpskurser og lærte også om det, da han var soldat i 70'erne. Men hvordan man lige gav hjertemassage til en hund, var han noget i tvivl om. 

- Jeg begyndte at trykke ham på siden. Jeg har ofte siddet med ham på skødet og vidste, hvor hans hjerte sad, fortæller han.

quote Jeg har aldrig løbet så hurtigt i mit liv.

Erling Mølholm, ejer til Rex

Efter et par minutter så han, at Rex begyndte at bevæge på sig. Erling skyndte sig at løfte Rex op i favnen og satte straks mod bilen, der holdt 600 meter væk.

- Jeg har aldrig løbet så hurtigt i mit liv, siger han med et grin og fortsætter: 

- Og mens jeg løb, trykkede jeg ham på hjertet. 

Det var her i skoven, at Rex pludselig faldt om.
Det var her i skoven, at Rex pludselig faldt om.

Hjertemassagen havde betydning

Erling fik lagt hunden på et sæde i bilen og kørte straks afsted mod dyrlægen. Dyrlægerne kunne se, at det var en akut situation og tog hurtigt Rex ind. Han fik maske på og ilt de næste 4 timer.

- Ventetiden var lang. Jeg tog hjem, men kunne ikke finde ro. Men så ringede dyrlægen og sagde, at nu var han frisk, fortæller Erling.

Dyrlægerne fortalte Erling, at hans hjertemassage kan have reddet Rex' liv. Og nu hyldes han af Hjerteforeningen for sin brave indsats. 


Både Erling og Rex går nu dagligt lange ture sammen, og ofte går de den rute, hvor uheldet skete tidligere i år.

Erling Mølholm har boet i Grundfør med sin kone i 40 år.