Succesduo har glædet sig til genforeningen i AC Horsens

Alexander Ludwig og Mads Juel Andersen var et bundsolidt makkerpar i HB Køge. Fredag står de igen side om side, når Superligaen vender tilbage

04:36

HB Køge var i sidste sæson det hold i første division, der lukkede færrest mål ind. Det skyldtes ikke mindst midterforsvarerne, den 24-årige Alexander Ludwig og 20-årige Mads Juel Andersen.

I sommers blev førstnævnte hentet til AC Horsens, og i januar fulgte Mads Juel Andersen så efter. Fredag gælder skal de to for første gang i aktion sammen i Superligaen, hvor de med al sandsynlighed indtager de to centrale pladser i Bo Henriksens forsvar imod FC Midtjylland, da Delphin Tshiembe sidder ude med karantæne.

Læs også Horsens indgår sponsorat med komiker: På maven mod Midtjylland

Og deres indgående kendskab til hinanden bliver en stor hjælp i deres kombinerede Horsens-debut.

- Det giver en masse ro. Også fordi vi har været i en masse af de situationer, vi kan komme i. Det er en god ting, at man kender hinanden. Man vil dø for hinanden på banen. Det er så vigtigt for de to centrale, at de vil give alt for hinanden, siger Mads Juel Andersen.

- Jeg tror, vi komplimenterer hinanden godt. Vi kender hinandens roller. De er klare. Jeg skal tage lidt mere ansvar i forhold til at få holdkammerater på plads, hvor Mads bare får at vide af mig, at han bare skal gøre de ting, han føler er de rigtige, fortæller Alexander Ludwig.

Læs også AC Horsens igen på rov i det nordjyske: Køber back i VFF

Der skal arbejdes hårdt

I sidste sæsons 1. Division lukkede Alexander Ludwig, Mads Juel og resten af HB Købe-truppen blot 27 mål ind, hvilket var klart færrest af alle hold. Men det betyder ikke, at succesen på forhånd er givet i Horsens.

- Det er lang tid siden. Det var første division, det her er noget helt andet. Noget helt, helt andet. Det er slet ikke de samme rammer. Vi var 11 andre spillere dengang, nu er det 11 nye spillere her, og vi skal have tingene til at fungere. 

- Det er ikke fordi, det bare lige kommer af sig selv, bare fordi vi har gjort det godt tidligere. Der skal stadig arbejdes rigtig hårdt, lyder det fra Alexander Ludwig.

Forårets første Superliga-kamp mellem AC Horsens og FC Midtjylland spilles på CASA Arena fredag aften klokken 19:00.

Se hele interviewet med makkerparret herunder: 

10:44 Luk video