AC Horsens igen på rov i det nordjyske: Køber back i VFF

Rune Frantsen er ny mand i AC Horsens, der har købt ham fri af kontrakten med Vendsyssel FF

Her ses Rune Frantsen i duel med AGFs André Riel i en træningskamp tidligere på ugen, som nordjyderne vandt. Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Superligaklubben AC Horsens har købt Rune Frantsen i Vendsyssel FF, og han skifter til østjyder med det samme. Dermed fortsætter 'De Gule' - der tidligere har hentet blandt andre Jonas Borring -  oprustningen forud for forårssæsonen i Superligaen

Den 26-årige højre back har skrevet under på en aftale gældende frem til udgangen af 2021, og han er udset til at udfylde hullet efter lejesvenden Mads Døhr Thychosen, der er returneret til FC Midtjylland.

Læs også Jonas Borring skifter til AC Horsens

- Vi er igen lykkes med at være forudseende i forhold til at få Rune Frantsen til klubben. Vi har spillet mod ham flere gange i 1. division og i play off-kampene i sidste sæson, så vi ved, hvad han står for. Han er fysisk stærk, hurtig, forudseende og har en duelstyrke, der sjældent er set, siger Bo Henriksen, der er manager i AC Horsens, i en pressemeddelelse.

Her ses Rune Frantsen i duel med FCKs Youssef Toutouh i en pokalkamp sidste år. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Og han er langt fra færdig med at dele roser ud til backen, som AC Horsens har fulgt gennem en længere periode.

- I min verden er han uden sammenligning den bedste back i 1. division, og han bliver en klar styrkelse af vores trup. Han kan gå ind og gøre en forskel fra dag et, og vi glæder os over, at vi har været så heldige og dygtige, at vi har fået ham til AC Horsens. Han har alle forudsætninger for at blive endnu dygtigere, og vi glæder os til – sammen med Rune – at udvikle ham endnu mere, lyder det fra manageren.

Glad for vedvarende interesse

Det er ikke første gang, at Bo Henriksen og AC Horsens har været på rov i Vendsyssel FF. i Sommer hentede den østjyske klub med stor succes Ayo Simon Okosun, der er blevet en stor profil hos østjyderne. Ud over Okosun og nu også Rune Frantsen er blandt andre Bjarke Jacobsen og Hallur Hansson hentet i Vendsyssel FF, der holder til i Hjørring.

Læs også AC Horsens forlænger med den populære manager

AC Horsens-truppen er pt i Spanien på træningslejr forud for forårssæsonen i Superligaen, som østjyderne indleder på hjemmebane fredag den 9. februar mod FC Midtjylland klokken 19.00.

- Jeg har drømt om at spille superligafodbold i nogle år og føler, jeg er parat til det, og det er en rigtig god mulighed for mig at komme til AC Horsens. Jeg ser frem til at klø på og bevise over for mine nye holdkammerater og klubben, at jeg er klar til Superligaen, og jeg glæder mig til at komme til en klub, hvor jeg kender en del spillere i forvejen. AC Horsens har tidligere vist interesse for mig, og det gør, at jeg ikke føler, at jeg kommer til en klub, der ser mig som tredjevalg på en position, fortæller Rune Frantsen til klubbens hjemmeside.

Fakta om Rune Frantsen

Tidligere klubber:
Vendsyssel FF, Aalborg Chang og Svenstrup

AC Horsens indtager 5. pladsen i Superligaen, hvilket udløser en billet til det meget eftertragtede mesterskabsspil senere på året.