Østjyderne støtter butiksejer: Okay at lægge tyv på Facebook

Vores Facebook-brugere har stor sympati for butiksejer, der efterlyste tyv med overvågningsbilleder på Facebook

Der er bred opbakning til butiksindehaver Henrik Thomsen fra Silkeborg, som for nylig blev tildelt en bøde på 3500 kr. for at lægge overvågningsbilleder af en tyv ud på Facebook. Det fremgår tydeligt på vores Facebook-side.

Her støtter brugerne de 20 butikskollegaer, som er gået sammen om at betale bøden, og det er de færreste, der forstår, hvorfor Henrik Thomsen overhovedet skulle have bøden.

- Hvorfor skal tyveknægtene beskyttes? Når de tages på fersk gerning, skal de fotograferes og pryde vinduet i den forretning, de besøgte uden at betale, skriver Poul-Martin Nielsen blandt andre, og hans mening bakkes op fra flere sider.

- Synes det er i orden at tyve bliver udstillet, de kan undgå det ved at få sig et reelt arbejde, lyder det fra Morten Elmann.

02:05

Du kan se mere til sagen i indslaget fra TV Midtvest her. 

Luk video

På vores side er der i skrivende stund 67 kommentarer, hvor langt størstedelen altså støtter butiksindehaveren og de betalende kollegaer, men enkelte er bekymrede for udviklingen, hvor kriminelle udstilles på de sociale medier.

- Skyldig eller ej så er det ikke okay at offentliggøre videoen. Jeg kan fint forstå butiksejeren, men man tilsidesætter retssystemet og dømmer personen på forhånd. Rettergang og straf udmåles af en domstol, ikke af menigmand, skriver Mads Sander Hindsgavl.

Du kan tage del i debatten på vores Facebook-side.

Læs også Fik bøde for efterlysning af tyv: De andre butikker betaler