Fik bøde for efterlysning af tyv: De andre butikker betaler

Martin Jensen fra fotobutikken Click i Silkeborg er en af 20 butiksejere, der er gået sammen om at betale bøden til Henrik Thomsen

I oktober kom Henrik Thomsen, indehaver af en tøjbutik i Silkeborg, i vælten, da han lagde en overvågningsvideo af en butikstyv ud på Facebook. Videoen fældede tyven, men efterfølgende blev han idømt en bøde for at lægge billeder af tyven ud på det sociale medie. Nu betaler kollegaerne bøden.

20 butiksindehavere i Silkeborg har nemlig splejset om bøden på 3500 kr., og de bakker generelt op om Henrik Thomsen og hans måde at beskytte sin butik på.

- Jeg synes, det var en skæv situation, der var opstået. Der var begået et tyveri i hans butik, men da han henvender sig til politiet, får han at vide, de ikke har tid. Så han tager sagen i egen hånd og får tyven fanget. Så er det da uretfærdigt, at han får en bøde for at beskytte sin egen butik, siger en af butikskollegaerne, Martin Jensen fra Click.

Derfor har han intet problem med at finde penge til at betale bøden, og faktisk mener han, at der i kølvandet på denne sag bør kigges på persondataloven.

- Det går stærkt og er effektivt på de sociale medier, og vi har set mange eksempler på, at kriminelle bliver fanget her – ellers er det altså for nemt at slippe afsted med forbrydelserne. Man burde kigge på persondataloven og måske gradbøje den lidt, forklarer Martin Jensen.

Indehaveren af Click opfordrer ikke til, at alle overvågningsvideoer fra butikker skal smides op på Facebook, men når billederne – som i denne sag – er så tydelige og med sikkerhed viser et tyveri, så bør det ifølge ham være lovligt.

- Politikerne bør kigge på det – hvorfor straffe en person for noget, man forsøger at beskytte, altså i det her tilfælde deres forretning, siger han.

Du kan se hele interviewet med Martin Jensen øverst i artiklen.    

Du kan se mere til sagen i indslaget her. 

 

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

20210114-034943-4-1920x1920we

30-årig narkohandler afsløret på Snapchat

Mammografi model 254-17 _1489

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen