Genbrugsstation er plaget af tyverier

En genbrugsplads i Odder er plaget af tyverier. Tyvene går specielt efter elektronik

02:15

Når man kører sine ting på genbrugspladsen, forventer de fleste nok, at det bliver behandlet og brugt til netop genbrug.

Men sådan ender det faktisk ikke altid. I hvert fald ikke på genbrugspladsen i Odder, som har været plaget af tyverier fra pladsen.

- Vi har oplevet, at der har været to biler inde. Hvor den ene har observeret, hvis vi har gået omme på den anden side af bygningen, så har den ene observeret, om vi var på vej derom. Så kom der et lille dyt, og så vidste de, at så skal de ud, siger genbrugsvejleder John Theilgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Ølkander og plastikkrus skal genbruges på Northside

Problemet har nået et så stort omgang , at genbrugspladsen i Odder har været nødt til at hyre privatdetektiver til at snuse rundt. 

- Så holdt de i deres bil lidt på afstand, og så observerede de simpelthen, hvad der skete ved elektronik, siger John Theilgaard. 

Læs også Genbrugsguld får kasseapparatet til at klinge

John Theilgaard synes, at tyverierne er problematiske.

- Det er problematisk, fordi at det er vigtigt, at kunderne, der kommer og aflevere det her, ved, at det her bliver behandlet korrekt, siger han.

Se mere om tyverierne i videoen øverst i artiklen.

01:58

VIDEO: Det er et problem, at elektronik bliver stjålet fra genbrugspladserne. Se et interview Anne Harborg Larsen fra Miljøstyrelsen her.

Luk video