Kaos hos DF: Halv bestyrelse skrider i protest mod egne

Fire medlemmer af Dansk Folkepartis bestyrelse i Randers smækker med døren i protest mod partiets lokale byådsmedlemmer

Det har været en begivenhedsrig dag for Dansk Folkeparti i Randers.

Tirsdag formiddag udsendte fire medlemmer af partiets bestyrelse en pressemeddelelse, hvor de smækker med døren i protest mod partiets byrådsgruppe i Randers.

Senere tirsdag har to af de fire personer meldt sig helt ud af partiet, mens de to øvrige fortsætter som menige medlemmer.

Vi begynder med pressemeddelelsen: 

- Byrådsgruppen har igennem lang tid skabt dårlige arbejdsbetingelser for lokalforeningens bestyrelse. Den har gentagne gange taget bestyrelsesmedlemmer som gidsel for byrådsgruppens personlige meninger, og den har længe udsat dele af bestyrelsen samt medlemmer for injurierende angreb og beskyldninger - både i lukkede og offentlige fora, står der i pressemeddelelsen, som er underskrevet af Lars Krogsdorf, Pia Nyholm, Nini Kristensen og Kenneth Troelsen.

- Vi har arbejdet målrettet og konstruktivt, og vi har kæmpet hårdt for det gode samarbejde, men vi hverken kan eller vil stå model til flere interne angreb, og hvis vi skal kunne se os selv i øjnene fremover, så må det her desværre være løsningen, fortsætter de fire i pressemeddelelsen.

Organisationskonsulent Steen Thomsen har som partitoppens forlængede arm i det østjyske talt med de stridende parter - både byrådsgruppen og de fire tidligere bestyrelsesmedlemmer.

Han fortæller, at Kenneth Troelsen og Pia Nyholm har meldt sig ud af partiet. 

Læs også Stridshaner bliver væk fra tværpolitisk julefrokost

Steen Thomsen fortæller desuden, at han har kendt til stridighederne i Randers i et stykke tid, og man på forskellig vis har forsøgt at løse problemerne.

Han mener, at Kenneth Troelsen har begået stridens største brøler, da han står bag den kritiske pressemeddelelse, hvor alle fire optræder. 

- Vi har den politik, som siger, at kritik er ok, når den holdes internt, men man skal ikke svine hinanden til i pressen, siger Steen Thomsen.

Han oplyser, at hvis eksempelvis Kenneth Troelsen ikke selv havde meldt sig ud, så havde det været op til partiets hovedbestyrelse at beslutte, om han skulle smides ud eller ej. 

Steen Thomsen mener, at roen nu har sænket sig over partiafdelingen i Randers.

- Det er selvfølgelig en ærgerlig sag, men der er et år til kommunalvalget, så det skal nok gå, siger han.

Dansk Folkeparti har tre medlemmer af Randers Byråd.